Kleuterwiskunde

Bel ons direct!

010-8001010

Kleuterwiskunde

Binnen de leerlijn Kleuterwiskunde staan tel activiteiten centraal. Tellen is een activiteit die kinderen vaak op zeer jonge leeftijd al bezighoudt. Als het kind de kleuterleeftijd bereikt, ontwikkelt...

Contactpersoon

Meer weten over deze workshop?

Neem contact op met Miki Tanaskovic.

Contactpersoon

Binnen de leerlijn Kleuterwiskunde staan tel activiteiten centraal. Tellen is een activiteit die kinderen vaak op zeer jonge leeftijd al bezighoudt. Als het kind de kleuterleeftijd bereikt, ontwikkelt het tellen zich steeds verder.

Naarmate de verscheidenheid aan situaties toeneemt waarin het kind met tellen, telwoorden en aantallen geconfronteerd wordt, groeit het besef van betekenissen van getallen.

Kleuterwiskunde leert de kinderen op speelachtige wijze tellen. De activiteiten zijn gericht om de kinderen te laten zien wat zij zelf eigenlijk al kunnen en ook om van elkaar te leren. De leerlingen worden aangemoedigd om onder woorden te brengen hoe zij dingen doen en om ze daarover met elkaar van gedachten te laten wisselen.

Het gaat dus om activiteiten in groepsverband die een sterk accent hebben op sociaal leren. Hoofddoel daarbij is niet om het tellen als een geïsoleerde vaardigheid aan te leren, maar om de kinderen in aanvulling op de meer individueel opgedane ervaringen, te prikkelen en te inspireren, daarmee een nadere bewustwording stimulerend van een aantal fundamentele aspecten van tellen.

 

Doelgroep: 

Groep 1 t/m 3

Aantal lessen: 

10 lessen van 90 minuten

Kosten:

€414,30

Bijzonderheden: 

Digibord met internetMeer weten over deze workshop!

Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.