Kunstzinnige Kunstenaars

Groep 1 en 2 Binnen de leerlijn Kunstzinnige Kunstenaars wordt er een verband gelegd tussen rekenvaardigheden en kunst. Door middel van een verhalend ontwerp kijken de leerlingen in het leven van ee...

Contactpersoon

Meer weten over deze workshop?

Neem contact op met Jesse Lub.

Contactpersoon

Groep 1 en 2

Binnen de leerlijn Kunstzinnige Kunstenaars wordt er een verband gelegd tussen rekenvaardigheden en kunst. Door middel van een verhalend ontwerp kijken de leerlingen in het leven van een verwarde kunstenaar. De leerlingen verschillende kunstwerken uit verschillende kunststromingen. Ook maken de leerlingen kunstwerken met cijfers en verschillende vormen. Uiteindelijk organiseren de leerlingen een eigen tentoonstelling, net zoals in het museum.

Binnen deze lessenreeks staan de volgende 21st Century Skills centraal:
communicatie, samenwerken, ICT geletterdheid, creativiteit, kritisch denken,problemen oplossen, sociale en culturele vaardigheden.

 

Groep 3 t/m 5

Binnen de leerlijn Kunstzinnige Kunstenaars wordt er een verband gelegd tussen rekenvaardigheden en kunst. De leerlingen gaan op onderzoek uit en leren meer over verschillende kunststromingen. De leerlingen maken hun eigen cijferkunst en leren werken vanuit verschillende perspectieven. Vanaf les zes gaan de leerlingen werken aan hun eigen meesterwerk. De leerlingen kiezen zelf vanuit welke kunststroming zij willen werken. Uiteindelijk houden de leerlingen een presentatie over hun eigen kunstwerk.

Binnen deze lessenreeks staan de volgende 21st Century Skills centraal:
communicatie, samenwerken, ICT geletterdheid, creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen, sociale en culturele vaardigheden.

*Binnen deze lessenserie wordt gebruik gemaakt van tablets.

 

Groep 6 t/m 8

Binnen de leerlijn Kunstzinnige Kunstenaars bewandelen de leerlingen hun eigen weg. De leerlingen starten met het onderzoek van een kunststroming. De leerlingen maken een plan van aanpak en werken uiteindelijk aan hun eigen meesterwerk. Binnen de lessenreeks werken de leerlingen in tweetallen en werken zij aan de hand van een eigen plan van aanpak. De lessen worden afgesloten met presentaties van de leerlingen waarbinnen zij uitleg geven over de kunststroming en hun kunstwerk laten zien.

Binnen deze lessenreeks staan de volgende 21st Century Skills centraal: communicatie, samenwerken, ICT geletterdheid, creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen, sociale en culturele vaardigheden.

*Binnen deze lessenserie wordt gebruik gemaakt van tablets

  • Aantal lessen: 10 lessen van 90 minuten
  • Doelgroep: groep 1 t/m 8


Meer weten over deze workshop!

Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.