Legendarische Legobouwers deel I

Groep 1 en 2 Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel I gaan de leerlingen aan de hand van thema ́s aan de slag met rekenen, construeren, tekenen, logisch denken en de ontwikkeling van hun...

Contactpersoon

Meer weten over deze workshop?

Neem contact op met Jesse Lub.

Contactpersoon

Groep 1 en 2

Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel I gaan de leerlingen aan de hand van thema ́s aan de slag met rekenen, construeren, tekenen, logisch denken en de ontwikkeling van hun creativiteit. De leerlingen zetten met behulp van Lego Duplo een eigen restaurant op. Ze gaan binnen dit thema onder andere aan de slag met menukaarten, betalen, ingrediënten en interieur.

Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag met een rekentrein, ze brengen genummerde pakketjes naar de juiste locaties en leren kleuren en cijfers bij elkaar te sorteren. De leerlingen gaan daarnaast spelenderwijs aan de gang met het in elkaar zetten van dieren. Hierbij mogen zij hun fantasie laten spreken en spelen zij het spel dierenbingo. Zo leren de leerlingen spelenderwijs diverse vaardigheden aan.

Groep 3 t/m 8

Binnen de leerlijn Legendarische Legobouwers deel I gaan de leerlingen actief aan de slag met de thema´s constructie en programmeren. Aan de hand van een digitale handleiding gaan de leerlingen aan de hand van filmpjes, voorbeelden en onderzoeksopdrachten in groepjes aan de slag met het bouwen van verschillende bewegende lego-objecten.

De leerlingen bouwen bijvoorbeeld dansende vogels, een drummende aap en een hongerige krokodil. De leerlingen leren de beginselen van het programmeren en ontdekken samen hoe zij de lego-objecten kunnen laten bewegen en hoe de lego-objecten geluid kunnen maken. Naast het programmeren en bouwen leren de leerlingen ook een stukje achtergrond over de lego-objecten.

Binnen deze lessenreeks staan de volgende 21st Century Skills centraal: communicatie, samenwerken, ICT geletterdheid, creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen.

  • Aantal lessen: 10 lessen van 90 minuten
  • Doelgroep: groep 1 t/m 8
  • Binnen de lessenserie voor groep 3 t/m 8 wordt gebruik gemaakt van laptops/computers.


Meer weten over deze workshop!

Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.