Maquette maken

Groep 1 en 2 Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen dorp. De leerlingen beginnen met het vouwen van huisjes op plat vlak. Uiteindelijk leren ...

Contactpersoon

Meer weten over deze workshop?

Neem contact op met Jesse Lub.

Contactpersoon

Groep 1 en 2

Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen dorp. De leerlingen beginnen met het vouwen van huisjes op plat vlak. Uiteindelijk leren de leerlingen hoe zij  driedimensionale gebouwen kunnen maken. De leerlingen gebruiken hun fantasie en maken een kasteel en het huis van Hans en Grietje. Uiteindelijk werken alle leerlingen samen en maken zij een eigen dorp.

 

Groep 3 t/m 5

Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een maquette over indianen. De leerlingen verdiepen zich in de levenswijze van indianen. De leerlingen werken met verschillende materialen en maken verschillende onderdelen van de maquette. Aan het einde van de lessenreeks hebben alle leerlingen samen gewerkt aan een grote maquette.

*Binnen deze lessenserie wordt gebruik gemaakt van laptops/computers.

 

Groep 6 t/m 8

Binnen de lessenreeks Maquette Maken gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een maquette van een bijzonder gebouw uit de stad Rotterdam. De leerlingen doen een onderzoek naar het gebouw en de architect van dit gebouw. De leerlingen werken stap voor stap aan het maken van hun maquette.

Tijdens het maken en ontwerpen van de maquette wordt er rekening gehouden met de schaal, fundering, omgeving en het perspectief. Aan het einde van de lessenreeks kunnen de leerlingen meer vertellen over het bijzondere gebouw wat te vinden is in Rotterdam.

*Binnen deze lessenserie wordt gebruik gemaakt van laptops/tablets.

  • Aantal lessen: 10 lessen van 90 minuten
  • Doelgroep: groep 1 t/m 8


Meer weten over deze workshop!

Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.