DIT IS WIJS opent corona sneltest-straten voor onderwijsprofessionals

Bel ons direct!

010-8001010

DIT IS WIJS opent corona sneltest-straten voor onderwijsprofessionals

ROTTERDAM – Onderwijsdetacheerder DIT IS WIJS opent twee COVID-19 sneltest-locaties, een in Rotterdam en een in Sassenheim. De teststraten zijn specifiek bedoeld voor onderwijsprofessionals. Op locatie Sassenheim kunnen onderwijskrachten vanaf vrijdag 23 oktober terecht, locatie Rotterdam ontvangt op woensdag 28 oktober de eerste bezoekers. Met de opening van de teststraten draagt DIT IS WIJS bij aan de continuïteit van het onderwijs in Nederland, dat op wankelen staat door plotselinge uitval van leerkrachten door het coronavirus. Het initiatief is een samenwerking met Maatwerk Arbeidsadvies.

Sneltesten

Om de gezondheid van leerlingen en onderwijsprofessionals te borgen, kan iedere onderwijsprofessional na aanmelding via https://ditiswijs.nl/coronasneltest/ snel terecht bij een van de twee testlocaties. Onderwijsprofessionals en scholen hoeven hiervoor niet aangesloten te zijn bij DIT IS WIJS. De sneltesten hebben een betrouwbaarheidspercentage van 96% en zijn door de overheid goedgekeurd. Ze worden afgenomen door medisch en getraind personeel in een veilige en corona-proof omgeving. Na 30 minuten wordt het testresultaat per mail toegestuurd. Positieve testuitslagen worden direct doorgegeven aan de GGD, waarna de GGD contact opneemt met de persoon in kwestie en de reguliere procedure voortzet.

Met spoed een invalkracht 

Als marktleider in onderwijsdetachering binnen het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs, kent DIT IS WIJS de huidige problematiek in onderwijsland. Het lerarentekort is met de komst van het coronavirus een nog schrijnender probleem geworden. Door snel te testen weten onderwijsprofessionals binnen no-time of ze besmet zijn. Met dit initiatief wordt verdere verspreiding van het virus voorkomen en staan onderwijsprofessionals weer snel terug voor de klas, met een zeker gevoel. Is de testuitslag positief, dan kan meteen een invalkracht geregeld worden. Met een netwerk van 12500 bevoegde onderwijskrachten ondersteunt DIT IS WIJS ook door met spoed een vervangende onderwijskracht aan te bieden. 

Geen klas meer naar huis

“Het inrichten van de teststraten is een initiatief dat perfect past bij ons DNA en onze missie om in de toekomst geen klas meer naar huis te sturen. Onze mensen werken elke dag hard aan de ontwikkeling van het onderwijs in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat leerlingen het onderwijs krijgen dat zij verdienen”, zegt Wim Bubberman, CEO van DIT IS WIJS. “Ook in tijde van corona.”

Openingstijden teststraten

Voor €60,00 kan iedere onderwijsprofessional zich van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur ‘s ochtends tot 19.00 uur ‘s avonds laten testen bij één van de twee testlocaties. Onderwijsprofessionals maken €99,00 over per iDeal betaling en hiervan betaalt DIT IS WIJS, na aantoonbaar bewijs dat de aanvrager in het onderwijs werkzaam is, €39,00 terug. Onderwijsprofessionals die bij DIT IS WIJS werken krijgen de volledige kosten vergoed. Hiermee investeert DIT IS WIJS in het onderwijs en streven wij ernaar om geen klas meer naar huis te sturen. Een afspraak maken kan gemakkelijk en snel via de website: https://ditiswijs.nl/coronateststraat/.

Over DIT IS WIJS

DIT IS WIJS heeft hart voor onderwijs. Als meedenkend adviseur van scholen en besturen ondersteunt DIT IS WIJS bij de werving en selectie van bevoegde onderwijsprofessionals in het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs. Voor korte en lange termijn en bij plotselinge uitval. Ook voor de inzet van leerlijnen, coaching op maat en talentontwikkeling kunnen partners bij DIT IS WIJS terecht. Ons uitgangspunt? Samen bouwen aan een wijze toekomst.

Wil je contact opnemen?

Contactgegevens:
Wim Bubberman
CEO DIT IS WIJS
06-22474845