DIT IS WIJS in het nieuws!

RTL Nieuws kwam gisteren langs op het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel voor een interview met Frank Voskuil, onze directeur, om te praten over de uitzendbureaus die actief zijn in het onderwijs.

Frank Voskuil: “Er is een lerarentekort. In 2021 is de verwachting dat er 5000 leraren te weinig zijn. Wij helpen scholen aan goed personeel en we bieden ook een meerwaarde aan het onderwijs door leraren cursussen en trainingen aan te bieden. Wij hebben zelfs een academie, het Talents Traject, waar wij zelf leraren opleiden en vervolgens geaccrediteerd kunnen aanbieden aan scholen.”

Ook docenten zien er meer voordelen in. Remo Huigsloot, één van onze enthousiaste leerkrachten, heeft meer vrijheid én toegang tot allerlei trainingen. Hij was jarenlang in vaste dienst, maar werkt nu via ons. “Ik wilde geen vaste baan meer, omdat ik meer tijd, ruimte en flexibiliteit wilde. DIT IS WIJS biedt mij de mogelijkheid om flexibel te werken, met bijpassende arbeidsvoorwaarden.”

Kritiek vanuit sommige schoolbesturen zal er blijven. Joke Middelbeek, directeur bij een Amsterdams basisschoolbestuur, zegt dat de kosten voor een leraar hoger liggen als het via een commerciële organisatie gaat in plaats van zelf te werven. De tarieven van DIT IS WIJS zijn transparant. In eerste opzicht lijkt het een dubbel tarief, maar met de constructie bespaart een bestuur op vele posten en kunnen zij doen waar zij goed in zijn; kwalitatief onderwijs bieden.

Dat de kosten hoger liggen komt ook door het volledig uit handen nemen van de werving en selectie, het besteden van extra aandacht aan de ontwikkeling van onze docenten en het hulp bieden aan scholen wanneer zij het nodig hebben. Een flexibele samenwerkingspartner welke als doel heeft een waardevolle bijdrage te leveren aan het onderwijs.

De schoolbesturen waar wij nu mee samenwerken zijn niet alleen tevreden over onze werkzaamheden en de oplossingen die wij bieden met betrekking tot vervangend personeel en het invullen van openstaande vacatures. Maar ze zijn bovendien ook tevreden over de kwaliteit van onze docenten, die middels coaching, intervisie en trainingen altijd op de hoogte zijn van de huidige onderwijstechnieken.

Benieuwd naar het volledige artikel of de videoreportage van RTL Nieuws (RTL Nieuws van 11-12-2017 om 19.30, op: 13.53)? Kijk dan even op rtlnieuws.nl.

Artikel: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/kritiek-op-uitzendkrachten-voor-de-klas-tonnen-aan-onderwijsgeld-gaan-verloren

Videoreportage: https://www.rtlnieuws.nl/uitzendingen/rtl-nieuws-1930-uur-1544