Een stap in de maatschappelijke richting

Bel ons direct!

010-8001010

Een stap in de maatschappelijke richting

DIT IS WIJS zet zich in voor de maatschappij en werkt samen met meerdere organisaties die zich inzetten voor een maatschappelijk doel. Eén van deze organisaties is Red het Talent, die zich in zet voor een maatschappelijk doel in Zuid-Afrika.

Vorige maand hebben wij een interview gehouden met Red het Talent. Ben jij benieuwd naar het volledige interview? Houd onze Facebook-pagina en website in de gaten!

Wat is Stichting Red het Talent en waar houden zij zich mee bezig? Waar zijn zij gevestigd en wat zijn hun toekomstplannen? En op wat voor manier draagt DIT IS WIJS bij aan de successen van Red het Talent? Dit zijn vragen die tijdens het interview naar voren zijn gekomen.

DIT IS WIJS is sinds 2015 lid van ‘De Vrienden van Red het Talent’. Stichting Red het Talent is een Nederlandse non-profit organisatie met als missie om de hoeveelheid straatkinderen te verminderen in Zuid-Afrika. Dit doet Red het Talent door projecten op te zetten die als sociale vangnetten dienen voor de straatkinderen, zoals een kinderopvang.

“Door middel van een vaste werkwijze zijn wij er van overtuigd dat wij in een regio het aantal straatkinderen op 0 kunnen krijgen. De invulling van de programma’s zijn per regio verschillend door de omgevingsomstandigheden. De werkwijze bestaat uit drie hoofd-programma’s:
Kinderopvang;
Re-integratie;
Preventie.”

Benieuwd naar de volledige uitleg van deze werkwijze en de hoofd-programma’s? Neem dan eens een kijkje op onze MVO-pagina op ditiswijs.nl.

Founder van Red het Talent, Leon Leeferink, is momenteel in Zuid-Afrika om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een stageprogramma en om te kijken of Red het Talent haar werkzaamheden kan uitbreiden naar Johannesburg. Ze plaatsen wekelijks een blog op hun website over de bevindingen: http://redhettalent.nl/nieuws/

Waar zit Red het Talent en waar willen ze heen?
Red het Talent houdt zich momenteel bezig met straatkinderen uit Kaapstad. Met een outreach, intakeshelter en kindertehuis (kinderopvang) in Kaapstad behalen ze veel successen en zien ze dat de cijfers van straatkinderen in de afgelopen jaren afgenomen is. Dit komt mede door de toenemende hulp van de regering, die op financieel gebied steeds meer bijdraagt.

Naast de kinderopvang in Kaapstad, bieden ze ook sportprogramma’s aan. Door deze programma’s, zoals surfen in Durban (zie foto), willen ze kinderen een sportieve bezigheid bieden op het moment dat zij alleen thuis zijn, zich gaan vervelen en het straatleven lonkt. Daarnaast is het ook een manier om kinderen vanuit alle fases samen te krijgen, waar ze ervaringen kunnen delen en met elkaar aan een betere toekomst kunnen werken door talentontwikkeling.

Momenteel liggen er plannen om uit te breiden naar Johannesburg. De successen in Kaapstad worden gevolgd en er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheid om een vestiging te openen in Johannesburg. Dit betekent dat Red het Talent weer een stap dichterbij is bij het bereiking van hun doel.

Stageprogramma
DIT IS WIJS is in gesprek met Red het Talent om een stageprogramma op te zetten. Het niveau van re-integratie moet verhoogd worden met behulp van meer specialisme. Stagiaires van de opleidingen Social Work, PABO, CIOS en andere opleidingen uit Nederland bieden deze extra specialisme en kunnen dus hun expertise loslaten bij de projecten. Red het Talent voert momenteel een haalbaarheidsonderzoek uit voor het stageprogramma en op welke wijze het stageprogramma haar invulling zal gaan krijgen.

Ben je benieuwd naar meer informatie over Red het Talent? Neem een kijkje op hun website. Volg onze Facebook-pagina voor regelmatige updates over de samenwerking en over de voortgang van het stageprogramma. Binnenkort komt het interview op de website te staan. Wij zullen jullie op de hoogte houden!