Ik zeg doen!

Bel ons direct!

010-8001010

Ik zeg doen!

Je weet nu welke vragen je kunt verwachten en je hebt deze goed voorbereid. Tijd voor tips!

Kijk op de website van het bedrijf/de school of op hun social media om erachter te komen of er een dresscode binnen het bedrijf is. Zo heb je bijvoorbeeld business traditional, business formal, business casual en casual. Is er geen duidelijke dresscode? Kom liever overdressed op sollicitatiegesprek dan underdressed.

In een sollicitatiegesprek probeer je jezelf zo goed mogelijk te verkopen. Bereid daarom een elevator pitch voor, waarin je binnen twee minuten wat jouw sterke eigenschappen zijn en waarom het bedrijf/de school jou moet aannemen.

Neem tijdens het gesprek een proactieve houding aan en luister goed. Antwoord de gestelde vragen niet alleen met “ja” of “nee”, maar onderbouw je antwoorden en noem voorbeelden.

Zoek de persoon met wie je je sollicitatiegesprek hebt, op LinkedIn op. Zo heb je een goed beeld van de persoon die jou straks het hemd van je lijf af gaat vragen.

Heb je voorafgaande het sollicitatiegesprek al vragen? Schrijf deze op en stel ze aan het eind van het gesprek. Tenzij ze gedurende het gesprek al aan bod zijn gekomen natuurlijk.

Een sollicitatiegesprek blijft spannend altijd en zenuwen gieren door je lijf, maar probeer rustig te blijven. Jij bent uitgenodigd op gesprek, wat betekent dat het bedrijf/de school in jou geïnteresseerd is. Geen reden om te stressen dus!

 

Na alle do’s zijn er ook dingen die je beter niet kunt doen. Lees ook alle don’ts.