Joyce Plas, directrice van DIT IS WIJS, genomineerd voor de Rotterdamse Zakenvrouw Award 2018!

Onze directrice Joyce Plas is genomineerd voor de Rotterdamse Zakenvrouw Award 2018. Uit een groot aantal aanmeldingen is zij geselecteerd tot de laatste 5 kanshebbers van deze fel begeerde trofee. ??

Wat houdt de award in?
De award is in het leven geroepen om meer aandacht te realiseren voor onderscheidend vrouwelijk ondernemerschap. Bij een aanmelding wordt er gekeken naar een aantal criteria. Een greep uit deze criteria:
Zakelijke maatschappelijke invloed

 • Leidinggevende capaciteiten
 • Onderscheidend vermogen
 • Organisatietalent
 • Behaalde successen
 • Trots
  Trots op onze maatschappelijk invloed. Trots op de organisatie die er is neergezet en trots op onze ambitie om het Nederlandse onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Een van de lopende projecten is het versneld opleiden van HBO’ers, zodat zij hun Bachelor of Education kunnen behalen: het DIT IS WIJS Talents Traject. Hiermee zet DIT IS WIJS zich in om het groeiende lerarentekort aan te pakken. Het Talents Traject wordt volledig door DIT IS WIJS gefinancierd en zijn daarmee de eerste organisatie in Nederland die dit faciliteren. De deelnemers van het traject krijgen een maandelijkse vergoeding en hebben een baangarantie van twee jaar, nadat zij hun diploma hebben behaald. Op deze manier zorgen wij er voor dat we scholen verder kunnen ontzorgen met invalleerkrachten vanaf 1 dag tot langdurige vervanging. Vanaf het moment dat Joyce het idee kreeg tot aan de daadwerkelijke realisatie heeft zij zich hard gemaakt voor het Talents Traject. En met succes!

  Naast het opleiden van nieuw talent wordt er ook gekeken naar onderwijsprofessionals die een al een tijdje het onderwijs uit zijn. Zij kunnen bij DIT IS WIJS het ‘herintrederstraject’ volgen, waarin er tijdens een 3-daagse cursus theorielessen worden gegeven. Hierin komen onder andere aanbod; pedagogische -en didactische vaardigheden, het gebruik van het digibord en andere hedendaagse trends in het onderwijs. Aansluitend lopen de deelnemers twee dagen op een school mee, waarna zij inzetbaar zijn om hun rentree in het onderwijs te maken.

  De groei van DIT IS WIJS
  De groei die DIT IS WIJS momenteel doormaakt is grotendeels te danken aan de leidinggevende capaciteiten van Joyce samen met Frank Voskuil. In anderhalf jaar is DIT IS WIJS gegroeid van 20 medewerkers naar 50+ medewerkers. Door hun goede HR-beleid en financiële verantwoordelijkheid wordt het interne team van DIT IS WIJS steeds groter! En allemaal met hetzelfde doel: Het Nederlandse onderwijs naar een hoger niveau tillen!