Kabinet investeert 244 miljoen in zomerscholen

Bel ons direct!

010-8001010

Kabinet investeert 244 miljoen in zomerscholen

Het kabinet investeert 244 miljoen euro in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs om onderwijsachterstanden in te halen. Scholen kunnen dit geld gebruiken om extra lessen aan te bieden naast het reguliere onderwijs, bijvoorbeeld in de vorm van zomerscholen. 

De financiële hulp is bedoeld om hulp en maatwerk te bieden aan leerlingen die door de maatregelen rondom de coronacrisis extra ondersteuning nodig hebben. Volgens de Onderwijsinspectie heeft een deel van hen door afstandsonderwijs een leerachterstand opgelopen. Scholen kunnen in de periode van de zomervakantie 2020 tot en met de zomervakantie 2021 extra lessen aanbieden. Het gaat om programma’s naast de reguliere onderwijstijd. Scholen kunnen ervoor kiezen om dit uit te besteden. 

DIT IS WIJS zet zich deze zomer in om scholen en leerlingen te ondersteunen bij het wegwerken van de opgelopen onderwijsachterstanden. Het onderwijs op afstand was voor iedereen een omschakeling, stelt Wim Bubberman (CEO). “Het is voor leerlingen een bijzondere en onzekere tijd geweest. Niet iedereen kon even makkelijk vanuit huis aan de slag.” Daarom start DIT IS WIJS een landelijk initiatief om scholen te helpen bij de invulling van hun zomerschool.

“Met het zomerschoolprogramma van DIT IS WIJS (bestaande uit leerlijnen en ervaren vakkrachten) kunnen kinderen in groep 3 tot en met groep 7 hun opgelopen achterstand inhalen. De invulling van de zomerschool bestaat uit een uitdagend, leerzaam en leuk aanbod van activiteiten op het gebied van sport, spel en cultuur”, aldus Wim. “Denk aan het maken van een eigen krant of een workshop 21st century skills. Leerlingen in het voortgezet onderwijs en mbo spijkeren we bij in specifieke vakken zoals Duits, wiskunde of praktijkonderwijs.” Zo begint iedereen het nieuwe schooljaar met een vliegende start. 

Meer weten over het DIT IS WIJS zomerschoolprogramma? Samen bouwen we aan een wijze toekomst!