Talents Traject DIT IS WIJS voldoet aan alle eisen!

Bel ons direct!

010-8001010

Talents Traject DIT IS WIJS voldoet aan alle eisen!

De pabo-opleiding van LOI Hogeschool is geaccrediteerd en voldoet daarmee aan alle eisen. Dit schrijft minister Slob van Onderwijs in een brief aan de Tweede Kamer. Kamerleden Kwint (SP) en Westerveld (GroenLinks) hadden eerder hun twijfels geuit over de kwaliteit van de pabo-opleiding van LOI. Dit meldt VOS/ABB.
Volgens minister Slob is de door LOI Hogeschool verzorgde opleiding tot leraar basisonderwijs geaccrediteerd door de NVAO. Dit betekent dat het niveau van de opleiding is geborgd en de opleiding zodanig is dat de student kan voldoen aan de wettelijke bekwaamheidseisen. Deze accreditatie is geldig tot mei 2021.

Het is tot nu toe de enige opleiding die potentiële leraren klaarstoomt in slechts 13 maanden. Maar, schrijft Slob, alleen personen die al in het bezit zijn van een hoger onderwijsgetuigschrift mogen de opleiding volgen. Bovendien wordt in dit intensieve traject nauw samengewerkt tussen onderwijsgroep DIT IS WIJS, die de deelnemers begeleidt, en schoolbesturen. Na het behalen van het diploma hebben deelnemers een baangarantie bij DIT IS WIJS van twee jaar, waarbij vanaf het tweede jaar de mogelijkheid bestaat om in dienst te worden genomen bij een schoolbestuur.

Bron: https://www.nationaleonderwijsgids.nl/speciaal-onderwijs/nieuws/43907-slob-pabo-opleiding-van-dertien-maanden-van-de-loi-voldoet-aan-alle-eisen.html