Tips: Drie weken lang thuiswerken met kinderen; zo doe je dat!

Bel ons direct!

010-8001010

Tips: Drie weken lang thuiswerken met kinderen; zo doe je dat!

Thuiswerken mét kinderen om je heen, voor wie niet tot een van de ‘vitale beroepsgroepen’ behoort zal dat in elk geval tot en met 6 april aan de orde van de dag zijn. Da’s drie weken. Maar ehhh… hoe doe je dat? Wij verzamelden deze vijf gouden tips.

1. Houd eigen kantoortijden aan

Het is een grote valkuil van thuiswerken: het gevoel dat het werken nooit echt ophoudt. Een goede balans tussen werk en privé moet is juist nu – met alle hectiek rondom de coronacrisis – helemaal van belang. Stem werktijden af die goed overeenkomen met je werk, het gezin en jezelf en: houd je daar aan.

Wat nu wel kan: sta een uur eerder op dan je kinderen wakker zijn. Dan is het nog heerlijk rustig in huis en kun je alle mails wegwerken. Maar: dan ook niet tot laat in de avond doorgaan.

2. Hanteer een goede planning

Het is belangrijk om per dag een goede planning te maken. Maar wees realistisch. Je bent gewoon minder productief als je kinderen er bij zijn. Doe belangrijke taken eerst. Plan vooral niet te veel. Anders raak je alleen maar gefrustreerd dat je of je planning niet af krijgt of nog zo veel moet doen.

3. Maak tijd, neem pauzes

Een ononderbroken werkdag met je kinderen wordt een lastige. Breek de dag in stukken en de tijd tussendoor kun je besteden om even met je kinderen te spelen. Alternatief, voor het geval dát: ga samen werken. Zet je kind naast je aan je bureau met iets lekkers of een kleurplaat.

4. Zorg voor de juiste tools

Essentieel om efficiënt te werken. Test juist nu je internetsnelheid/WiFi snelheid en check dit tegenover je haalbare maximum. Snel internet is niet alleen voor je eigen werk heel belangrijk want ehhh… Netflix, YouTube, mobieltjes, gameconsoles, iPads, enpovoorts – precies. Snel internet is nu echt de meest belangrijke tool.

5. Maak een speelgoed-werkplek

Geef je kinderen een eigen vaste ‘werkplek’ in het huis, waar je ‘s ochtends speelgoed verzamelt die je samen uitkiest. Hang aan (een deel van) het speelgoed elke dag weer een nieuwe opdracht, waardoor je kinderen ook aan iets ‘werken’, dat aan het einde van de dag klaar moet zijn. Voordeel van de vaste speelgoed-werkplek, niet al te dicht in de buurt van je eigen werkplek mits mogelijk, is dat ze ook niet al te vaak komen vragen waar dit-of-dat ligt.

Bron: Onze partner Digischool