Van recruitment naar HR. Maaike volgt haar droom!

Bel ons direct!

010-8001010

Van recruitment naar HR. Maaike volgt haar droom!

Maaike, een drijvende kracht van ons team. In 2019 kwam ze ons team versterken en stortte ze zich volledig in de wereld van recruitment. Nu, twee jaar later, groeit ze door naar haar volgende stap, waar haar passie ligt: HR. We stelden haar 3 vragen over haar overstap.

Hey Maaike! Een nieuwe stap in jouw loopbaan. Vanwaar heb je deze stap genomen?

“In 2019 heb ik mijn diploma van de opleiding HRM behaald aan de Hogeschool Rotterdam. Hierna ben ik bij DIT IS WIJS begonnen als recruiter. Een mooie start van mijn carrière, waarin ik mij op zowel persoonlijk als professioneel gebied heb kunnen ontwikkelen. Recruitment is een klein onderdeel van het vakgebied HR. HR draait om mensen en de relatie met hun werk. Het menselijk kapitaal van een organisatie.”

Gaaf! Wat heb je geleerd in je rol als recruiter?

“Bij Recruitment heb ik geleerd over ons kapitaal; de onderwijsprofessionals. Wat drijft ze om bij DIT IS WIJS te solliciteren? Hoe ervaren ze hun loopbaan tot nu toe? Wat vinden ze van de veranderingen in het onderwijs en wat is hun visie hierop? Mooi om het afgelopen jaar in gesprek te zijn geweest met alle nieuwe collega’s. Nu wordt mijn aandachtsgebied verplaatst van werven van nieuwe collega’s naar de collega’s die al bij ons in dienst zijn. Hoe houden we hen zo lang en gelukkig mogelijk een échte DIT IS WIJS-collega?” zegt Maaike vol trots.

“We merken dat goed werkgeverschap meer dan ooit een belangrijk punt op de agenda is. In het onderwijs, nog specifieker als detacheerder in het onderwijs, zijn betrokkenheid, duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling essentieel in de relatie tussen onderwijsprofessional en werkgever. Voor mij een duidelijk pad om mijn HR-ambitie in de praktijk toe te passen!”

Dat zijn mooie plannen, Maaike. Waar ligt jouw focus op en wat wordt je grootste uitdaging?

“Vorig jaar hebben wij de Candidate Journey uitgewerkt. We zijn op de stoel van de professional gaan zitten en hebben de reis doorlopen van het moment van solliciteren tot aan het moment dat zij uit dienst gaan; elke stap in de reis hebben we met elkaar bepaald. We hebben er echt heel veel tijd en energie in gestoken, maar hoe wordt dit door de professionals beleefd? Wat verstaan zij onder goed werkgeverschap? Hoe inzetbaar vinden zij zichzelf en waar zouden wij in kunnen faciliteren? Een grote klus waar ik samen met mijn collega’s de betrokkenheid van de professionals zo optimaal mogelijk wil maken.”

Daar stopt het niet bij. Maaike vervult snel aan: “Een ander onderdeel van mijn functie richt zich op het (voorkomen van) verzuim. De aankomende tijd ga ik de vertaalslag maken van het verzuimbeleid naar praktische tools. Wat heeft een professional die ziek is van DIT IS WIJS nodig om te herstellen en nog belangrijker; hoe zorgen we er samen voor dat een professional niet ziek wordt? Tussen de regels is het nodig dat de aankomende tijd onze kernwaarden Samen, Positief, Aandacht en Ontwikkeling nog meer geïntegreerd gaan worden in ons dagelijks handelen. Daar ligt voor mij de grootste en leukste uitdaging.”

Welke doelen wil je komend jaar behalen binnen jouw functie?

“Mijn jaar is geslaagd als we het verzuim op ons netvlies hebben en er direct invloed op kunnen uitoefenen. Door praktische tools, die voor iedere professional laagdrempelig en toegankelijk zijn, wil ik er voor zorgen dat de inzetbaarheid wordt vergroot. Ook is het mijn doel om informatie te kunnen verzamelen die vanuit de professionals komt. Eigenaarschap. Een belangrijk punt om werkgeluk te vergroten. Deze informatie wil ik vertalen in bijvoorbeeld nieuwe trainingen, die onze coaches kunnen gaan aanbieden.”

Stralend sluit ze af: “Ik heb er onwijs veel zin in!”

We wensen Maaike heel veel plezier en succes toe in haar nieuwe functie!

Wil jij ook een onderdeel worden van ons team? Bekijk al onze openstaande vacatures via deze link.