Coaching oud

Bel ons direct!

010-8001010

Coaching bij DIT IS WIJS.

Samen werken we aan ontwikkeling in het onderwijs!

Coaching

Met coaching helpen wij onderwijsprofessionals de beste versie van zichzelf te worden. Zowel voor onze eigen onderwijsprofessionals als die van de scholen. Iedere dag een beetje beter worden. Door de juiste begeleiding en dat extra steuntje in de rug helpen wij ze groeien en ontwikkelen in hun vak.

Minder uitstroom

Bij DIT IS WIJS hebben we een hart voor onderwijs. Ontwikkeling staat bij ons centraal. Aandacht voor de groei van onderwijskrachten zorgt ervoor dat ze met plezier en zelfvertrouwen voor de klas staan. Meer werkplezier betekent minder werkdruk, minder verzuim en minder uitval.  

Goed voor de klas

Onze coaches kennen het vak als geen ander en hebben zelf voor de klas gestaan. Zij zijn thuis in het onderwijs. Zij geven de onderwijskracht de kennis en tools die ze nodig hebben om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wij verzorgen zowel online als fysiek op locatie: 

  • 1-op-1 coaching
  • teamcoaching
  • coaching-on-the-job 
  • e-coaching spreekuur 
  • cursussen (op maat)

Coaching op maat

Wij bieden coaching op maat in het basis- en voortgezet onderwijs. Zowel online als fysiek op locatie. Daarnaast kunnen ze onze digitale leermodules in hun eigen tijd volgen, op een moment dat het hen goed uitkomt. Hoe fijn is dat? Iemand die met je meekijkt en je tips geeft, waarmee je direct aan de slag kunt.

Vooraf brengen we in kaart waar uw school, uw team, uw onderwijskracht of mogelijk u zelf behoefte aan heeft. Actuele thema’s pakken we samen op. Denk aan digitaal lesgeven, orde houden in de klas, werkdrukvermindering of omgaan met leerlinggedrag. Klaar met leren zijn we tenslotte nooit. 

Vier thema’s

Vanuit onze dienstverlening vorm coaching werken wij vanuit 4 thema’s waar u, uw school of uw onderwijsprofessionals hun voordeel mee kunnen doen. 

  • Pedagogiek

Binnen Pedagogiek staat de wijze van het opvoeden centraal. Je helpt de leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Hoe ga je om met heftige driftbuien of een leerling die niet naar je luistert?

  • Didactiek

Hoe breng je de gewenste informatie over op de leerlingen? Wat is de juiste wijze om vaardigheden aan te leren die de leerlingen moeten onthouden? De leerprocessen staan centraal bij Didactiek.

  • Organisatie

Hoe zorg je voor de beste structuur door de dag heen? Hoe richt je de klas het beste in, zodat dit goed te managen is en op welke wijze komt orde houden het beste tot zijn recht? Maar ook hoe kan ik de school beter positioneren in de regio en hoe voorkom ik als schooldirecteur verloop of verzuim?

  • Persoonlijke ontwikkeling

De basis van succes ben je zelf. Hoe kan ik mijzelf verder ontwikkelen. Wat zijn mijn talenten en vooral drijfveren? Wat maakt mij als onderwijsprofessional nou zo bijzonder en hoe maak ik van een acht een tien? Allemaal vraagstukken waar wij je bij kunnen helpen. 

Wij staan voor jullie klaar

Nieuwsgierig naar wat onze coaches voor uw team van onderwijskrachten kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Sonja van der Veen, via 010 – 800 1010 of stuur een mail naar cursussen@ditiswijs.nl 

Benieuwd welke cursussen eraan komen?

Bekijk actuele cursusoverzicht
DIW

Heb jij talent met lesgeven?

Leer kinderen de basis van hun toekomst, leer ze de mooiste dingen. Sta gelukkig en verzekerd voor de klas met plezier in het vak, niet als invaller maar als Talent.