Ondersteuning Management

Bel ons direct!

010-8001010

Meld je gratis aan!

Blijf verder groeien als professional in het onderwijs.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
person

Contactpersoon

Vragen?

Heb je vragen over beleid en strategie?
Neem dan contact op met Aziz.

Neem dan contact op met Aziz.

Ondersteuning Management

Als schooldirecteur sta je vandaag de dag voor een uitdagende opdracht. Afhankelijk van het type onderwijs en de rol van een bestuur, variëren de werkzaamheden van het zorgdragen van kwalitatief goed onderwijs tot het leidinggeven aan je onderwijsteam. Tegelijkertijd ben je verantwoordelijk voor het handhaven en bewaken van de schoolbegroting. Of denk je na over het inzetten van subsidies om de beperkte leergroei van de afgelopen periode weg te werken. En wil je ook even zorgen dat er volgend jaar voldoende nieuwe leerlingen instromen om je school levensvatbaar te houden?

Als directeur beschik je soms niet over alle competenties die nodig zijn om je school succesvol aan te sturen en iedere dag een stapje verder te brengen. Je kan natuurlijk bij het bestuur om hulp vragen. Ook hier is er vaak gebrek aan tijd, specifieke kennis en kunde. DIT IS WIJS kan de schooldirecteur op weg helpen. En daarmee het bestuur, de onderwijsprofessionals van de school, maar nog veel belangrijker, de leerlingen. Zodat zij het onderwijs krijgen wat zij verdienen.

Samen met de schooldirecteur zorgen wij er onder andere voor dat …

✅ … het schoolbeleid in kaart wordt gebracht en planmatig wordt uitvoeren;
✅ … er zicht is op de kwaliteit van het onderwijs (PDCA-cyclus en management jaarplan);
✅ … de school over de juiste plannen en documenten beschikt;
✅ … de school een kwaliteitsslag maakt (onder toezicht van inspectie) om kwalificatie “zwak” te voorkomen;
✅ … er een integraal personeelsbeleid is (IPB): realisatie cyclus POP, functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken;
✅ … er opbrengstgericht wordt gewerkt. Het team leert de opbrengsten van de kinderen goed analyseren en omzetten in nieuwe doelen die behaald moeten worden;
✅ … de hij/zij (directeur) weer de regie heeft en niet het team;
✅ … er begeleiding is voor directeur/intern begeleider/MT/leerkrachten;
✅ … de jaarlijkse instroom van nieuwe leerlingen niet in gevaar komt;

Benieuwd naar het gehele pakket dat wij kunnen bieden? We komen graag in contact.

Bij DIT IS WIJS helpen we je graag verder in het zadel. We werken samen met een vaste pool van zelfstandige adviseurs en coaches op het vlak van verandermanagement binnen het onderwijs, procesbegeleiding, onderwijskunde en strategie- en organisatieontwikkeling. Dit team van professionals richt zich specifiek op het coachen en begeleiden van schooldirecteuren en daarmee het uitmuntend kunnen uitvoeren van visie, beleid en strategie. Wij matchen de zittende schooldirecteur op basis van thema, vraagstuk en persoonlijkheid aan één van onze coaches.

Deel deze cursus