Smartbreaks

Bel ons direct!

010-8001010

Blijf gezond met Smartbreaks

Verbeter in vijf minuten de gezondheid, het gedrag en het welbevinden van je leerlingen!

Noortje Valk
Weet alles over Smartbreaks

Zitten is ongezond. Daarover bestaat inmiddels al lang geen twijfel meer. En iedereen die werkzaam is in het onderwijs weet ook dat een lange tijd zitten voor jonge kinderen vaak een flinke opgave is. En daarom zijn er SmartBreaks. Om enerzijds het ongezonde zitpatroon te doorbreken en om anderzijds te zorgen dat docenten hun leerlingen kunnen helpen hun focus te herpakken. En dat allemaal in slechts een paar minuten!

Wat zijn Smartbreaks?

SmartBreaks zijn korte video’s voor alle niveaus in het primair onderwijs. SmartBreaks zijn er in 3 categorieën:

Energizers: Lekker een paar minuten samen bewegen. Met deze leuke oefeningen kan overtollige energie worden geuit, wordt meer bewegen gestimuleerd en gaan leerlingen daarna met hernieuwde energie én concentratie aan de slag.

Focus: Even een moment van rust, met deze oefeningen voor concentratie en ontspanning. Leerlingen worden op een toegankelijke manier uitgedaagd om hun focus te verleggen of volledig te ontspannen. Zo worden positieve gedachten ontwikkeld en het zelfvertrouwen gestimuleerd.

Bewegend leren: Actief bezig zijn en tegelijkertijd iets leren. Dat kan met deze uitdagende oefeningen, zoals tafels springen en klok rennen.  En voor de allerkleinsten zijn er onder meer beweegverhalen, gericht op taalontwikkeling.

Via het platform van SmartBreaks zijn alle video’s met een paar klikken te bereiken. En omdat een SmartBreak geen verdere voorbereiding vraagt van de docent is de methode erg toegankelijk. Ook bij thuisonderwijs of huiswerkhulp kunnen SmartBreaks worden ingezet.

Met SmartBreaks wordt op een eenvoudige en vooral leuke manier bijgedragen aan het stimuleren van meer bewegen bij kinderen en tegelijkertijd gewerkt aan aandacht en concentratie. Probeer het nu!

Bekijk onze Smartbreaks promo! 

Jeroen Buller

Ad hoc Matching

Lars Valk

Ad hoc Matching

Celina van Baren

Ad hoc Matching