FAQ

Veelgestelde vragen DIT IS WIJS DocentenMatch

 

Jij bent op zoek naar een antwoord op jouw vraag! In deze rubriek vind je antwoord op de volgende vragen:


Wie zijn wij en wat doen we?

Wij zijn  DIT IS WIJS en wij zorgen al jaren voor een perfecte matches tussen scholen en docenten! Wil jij werken als docent in het primair- of voortgezet onderwijs? Dan ben je bij DIT IS WIJS aan het juiste adres!

Kan ik via jullie werken als ik ook ergens anders werk?

Ja, dat kan! Wij bieden verschillende flexibele contracten aan en die zijn goed te combineren met andere werkgevers.

Zijn jullie een uitzendbureau?

DIT IS WIIJS is dienstverlener en een totaal aanbieder binnen het onderwijs. Een onderdeel is hiervan is het uitzenden van docenten, maar wij verzorgen ook leerlijnen, trainingen en workshops in de DIT IS WIJS Academy om bij te dragen aan de ontwikkeling van het onderwijs.

Waarom staat de naam van de school niet bij de vacature?

Dit is vertrouwelijke informatie. Wij hebben afspraken met diverse onderwijsinstellingen dat wij de naam van de school pas openbaar maken, op het moment dat wij je voorstellen bij de school. Wij laten wel weten in welke regio of plaats de school gevestigd is.

DIT IS WIJS wil een kopie van mijn bankpas. Waarom willen jullie dat?

Voor ons is het belangrijk dat wij zeker weten dat het rekeningnummer van een docent klopt die via ons wordt ingezet. Vandaar dat het doorgeven van het rekeningnummer niet voldoende is. Wij willen onze administratie op orde houden en fouten voorkomen.


 Welke gegevens van een geschikte kandidaat geven wij door aan de school?

Een opdrachtgever wil natuurlijk weten met wie zij te maken hebben en wie er voor hun komt werken. Wij geven daarom een jouw naam, geboortedatum en woonplaats door aan de school. De resterende informatie behandelen wij vertrouwelijk.

Waar kan ik mijn loonstrook vinden?

Op het moment dat jij bij DIT IS WIJS in dienst komt krijg je een inlogcode voor onze partner CBBS. Daar kan je inloggen met je inlogcode en staan al jouw loonstroken in een overzicht.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit? 

Als jij hebt gesolliciteerd op een vacature of een open sollicitatie hebt gestuurd nemen wij eerst jouw sollicitatiebrief en CV door. Op basis van deze eerste screening wordt je uitgenodigd voor een gesprek op ons hoofdkantoor in Rotterdam of op onze locaties in Hilversum of Hoofddorp. Na dit gesprek krijg je te horen of je wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek en een proefles. In dit gesprek zullen we het hebben over jouw ervaringen, CV, wensen onder het genot van een kop koffie of thee.

Waar moet ik aan voldoen om op gesprek te komen?

Afhankelijk van de vraag in de vacature worden de eisen van een kandidaat opgesteld. Wat wij sowieso nodig hebben is jouw meest recente CV en een diploma pabo of onderwijsassistent. Een meest recente cv, pabo diploma/OA. Afhankelijk van de vraag in de vacature.

Hoe maak ik een goed cv?

​Door je werkervaring in chronologische volgorde neer te zetten (meest recente bovenaan). Net als je diploma’s en stages. Verder is het belangrijk om voor kort en bondig te zijn, max 2 pagina’s per cv. 


 Hoe kan ik het beste solliciteren?

Er zijn drie mogelijkheden om bij DIT IS WIJS te solliciteren:

  • Heb jij een vacature gevonden, waarvan jij zegt: Ja! Hier word ik enthousiast van en hier wil ik graag werken! Bij elke vacature staat er een button met ‘solliciteren’. Op de volgende pagina kan jij jouw gegevens achterlaten en zal een recruiter met jou contact opnemen!
  • Als je nog geen passende vacature hebt gevonden dan kan je ook een open sollicitatie insturen. Je zal in gesprek gaan met een recruiter waarin jij jouw wensen kan doorgeven. Als een van onze recruiters een passende functie heeft dan zal er contact met jou worden opgenomen.
  • Solliciteren via mobiel. Ben je onderweg en heb je jouw CV niet bij de hand? Geen probleem! Je kan solliciteren via de mobiele website, zonder dat je jouw CV direct hoeft achter te laten. Een recruiter zal contact met jou opnemen, waarna je altijd op een later moment je CV alsnog kan sturen.

Is er een mogelijkheid om langdurig bij jullie te werken?

Ja, die is er zeker! Je kunt benaderd worden voor een opdracht vanaf 1 dag tot aan een heel schooljaar. Soms zelfs voltijd vast op een leuke school. Er is van alles mogelijk. Als je via DocentenMatch gaat werken, krijg je een contract aangeboden van DIT IS WIJS, onze corporate brand!

Is er een mogelijkheid om korte periodes bij jullie te werken?

Ook dat is mogelijk! Wij hebben invalwerk beschikbaar waarin je wordt  ingezet op verschillende scholen vanaf één dag inval tot maximaal 2 weken inzet.

Wat zijn de opleidingseisen?

Indien je bij ons aan de slag gaat als groepsdocent is er minimaal een PABO diploma noodzakelijk. Ga je bij ons aan de slag als onderwijsassistent? Dan dien je in het bezit de zijn van het diploma Onderwijsassistent. Voor naschoolse activiteiten volstaat voldoende affiniteit, enthousiasme en flexibiliteit. Ook starters in het onderwijs kunnen de werkervaring op doen binnen dit segment. Voor sportactiviteiten vragen we opleiding Sport & Bewegen niveau 4 en voor een baan als gymdocent is het ALO diploma noodzakelijk.

Wat gebeurt er met jouw persoonlijke gegevens en/of CV?

Voor een sollicitatieprocedure hebben wij een aantal persoonsgegevens van u nodig. Dit zijn onder andere uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer(s) en e-mailadres. Deze persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor zaken met betrekking tot uw sollicitatie.

Als ik vragen heb over een vacature, waar kan ik dan  terecht?

Wij staan altijd voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Je kunt je vragen stellen aan onze afdeling recruitment, bereikbaar via: 010-8001010, keuze optie: 2 of stel je vraag per mail en stuur deze naar recruitment@ditiswijs.nl.

Hoe log ik in op de portal?

DIT IS WIJS Personeelsdiensten = via: http://metis.ditiswijs.nl/inloggen
Beware Brede School = via: http://metis.bewarebredeschool.nl/inloggen
Je gebruikersnaam is je e-mailadres die bij ons bekend is. Je hebt ook een persoonlijke pincode gekregen.
Code kwijt? Neem contact op met laurens@ditiswijs.nl.