Geef invulling aan je subsidie basisvaardigheden
De subsidieregeling Verbetering basisvaardigheden 2024 heeft als doel ervoor te zorgen dat elk kind goed kan rekenen, de Nederlandse taal beheerst, leert hoe we in Nederland met elkaar omgaan en uiteindelijk het onderwijs verlaat met de benodigde vaardigheden op zak. We focussen ons hierbij op de vier belangrijke thema’s: taal, rekenen, burgerschap en digitale geletterdheid.
We ondersteunen je graag bij het maken van het plan en geven we met onze Leerlijnen (btw vrij) op eenvoudige wijze invulling aan deze subsidie. De leerlijnen sluiten uitstekend aan bij de kerndoelen, zoals vastgelegd door Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO). Door het integreren van dynamische activiteiten in de lessen worden leerlingen gestimuleerd en gemotiveerd om actief deel te nemen aan het leerproces, wat resulteert in betere leerprestaties en meer plezier in het leren.
Onze populaire leerlijnen
'Bouw je BEP' Techniek Leerlijn
Samen met onze partner MakerMinds bieden we leerlijnen in de vorm van workshops aan voor de midden- en bovenbouw van de basisschool.
Leerlingen bouwen, programmeren en versieren hun eigen BEP-robot. Door het programmeren van de robot en het geven van emoties, ontwikkelen leerlingen naast technische vaardigheden ook sociaal-emotionele skills. Daarnaast richt het zich op het bevorderen van kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden, digitale geletterdheid en sociale vaardigheden.
Klik hier voor meer informatie
'Bewegend Leren' Leerlijn
In samenwerking met Fluitend Leren bieden we een lessenreeks ‘Taal- en Rekenonderwijs’ aan die aansluit op de methode(s) die je op jouw school al gebruikt. De innovatieve Bewegend Leren methode van Fluitend Leren vergroot het leerplezier op rekenen en taal, zorgt voor actieve betrokkenheid en stimuleert de cognitieve ontwikkeling van de leerlingen.
Klik hier voor meer informatie
Burgerschap Leerarrangementen
Burgerschapsonderwijs daagt leerlingen uit om verbanden te leggen tussen hun eigen leefwerelden en grotere (mondiale) maatschappelijke vraagstukken. Leerlingen leren onder andere kritisch na te denken en te reflecteren binnen de leerlijnen filosoferen, debatteren, presenteren en de invloed en impact van (sociale) media. Door te starten bij de leerlingen zelf, leren leerlingen stapsgewijs nieuwe kennis en kenmerken over die nodig zijn voor wereldburgerschap.
Klik hier voor meer informatie
Organiseer jouw basisschool in combinatie met vakkrachten en leerlijnen van DIT IS WIJS
Met de leerlijnen van DIT IS WIJS kun je jouw basisschool op een slimmere manier organiseren. Combineer jouw team aan leerkrachten met de inzet van vakkrachten en onze leerlijnen. Zo verlaag je de werkdruk van je team en creëer je tegelijkertijd een onwijs leuk gevarieerd lesprogramma.
Ontdek het potentieel van leerlingen met doordachte leerlijnen
De zelf ontwikkelde leerlijnen van DIT IS WIJS en ervaren vakkrachten helpen jouw leerlingen om hun talenten op vroege leeftijd te ontdekken. Afgestemd op de leerdoelen van jouw school en de behoefte van jouw leerlingen maken wij een op maat gemaakt pakket aan lessen, die ook nog eens door onze eigen vakkrachten gegeven worden.
Onze richtlijnen
Extern inlenen vergt een betrouwbare samenwerking. Naast de financiële aspecten, staat vooral het kwaliteit van het onderwijs bij ons centraal. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen in kaart te brengen.
Wij streven ernaar dat onderwijskrachten in hun kracht staan en dat zij zich thuis voelen binnen de school. Zo verzorgen wij de juiste match tussen de onderwijskracht en de school. Professionals die reeds op hun plek zitten, benaderen wij niet.
Ook de onbenutte capaciteit in de markt is een aandachtspunt. We verzorgen o.a. gratis trainingen voor herintreders, we werven gepensioneerden om een dag mee te laten helpen en zetten vakkrachten in om leerkrachten te ondersteunen.
We bieden opleidingen aan onderwijsassistenten, klasondersteuners en zij-instromers via verkorte deeltijd (HBO/WO), flexibel duaal (MBO-4) en Ad-PEP. Zo verrijken wij de onderwijssector met nieuwe enthousiaste leraren.
Alle onderwijskrachten die bij ons actief zijn, krijgen een persoonlijke coach en een trainingsprogramma om zich verder te ontwikkelen. We hopen hiermee de uitstroom binnen het onderwijs te verminderen.
Wij opereren binnen de kaders van het onderwijs cao. Wij vinden het belangrijk dat er geen buitensporige salariskaders ontstaan die het onderwijs ontwrichten. Wij focussen ons liever op het bieden van goed werkgeverschap.