Talents Traject (scholen)

Bel ons direct!

010-8001010
Als school deelnemen aan ons traject?

We bundelen de krachten en doen het samen!

Leerkrachten
Contact us

Onze talenten op uw school?
Neem contact op met Frank Voskuil

DIT IS WIJS Talent Traject – Uw school, onze talenten!

Onze oplossing om het lerarentekort tegen te gaan!

Het Nederlandse onderwijs kampt met een lerarentekort. In sommige delen van Nederland is het tekort zo extreem, dat er klassen naar huis worden gestuurd. Leerlingen krijgen hierdoor niet het onderwijs dat zij verdienen. Om dat tekort tegen te gaan zijn wij met ons eigen opleidingstraject gestart: het Talents Traject. Met het Talents Traject leiden wij talenten op om vervolgens als lesbevoegde onderwijskrachten aan de slag te gaan. Samen staan we sterker om het lerarentekort te verkleinen!

Onze talenten op uw school?

In een verkort opleidingstraject worden onze talenten opgeleid en klaargestoomd om als lesbevoegd leerkracht aan de slag te gaan. Gedurende het traject dienen zij naast de theorie ook praktijkervaring op te doen. Wilt u met uw school deelnemen aan ons traject als stageschool? Graag! Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden. Wij leggen ze graag aan u uit:

1  Volledige programma

Talenten met een hbo of wo achtergrond kunnen via ons Talents Traject de overstap naar het onderwijs maken. Zij volgen een versnelde pabo- opleiding en zullen in eerste instantie ondersteunend voor de klas staan. Na het behalen van de eerste 30 studiepunten kunnen zij dit zelfstandig. Zo heeft u een capabele student voor de klas staan en krijgen zij de tijd én de begeleiding om zich het lesgeven eigen te maken. Dit programma is het volledige programma waarbij wij het volgende uit handen nemen: werven, selecteren, testen, opleiden, coachen, begeleiding en uiteindelijk het diploma.

2  Programma tot aan start van de opleiding

Bij het tweede programma zijn is DIT IS WIJS tot aan de start van de opleiding ondersteunend aan de school. Dit houdt in dat wij het werven, selecteren, testen en detacheren voor onze rekening nemen. Uniek aan deze constructie is dat de kandidaten nog voor de daadwerkelijke opleiding voor de klas worden gezet. Hierdoor wordt niet alleen de selectie van opleidingsstarters beter, maar heeft u ook geheel risicovrij iemand voor de klas staan. DIT IS WIJS begeleidt het traject tot start van de opleiding, waarna u als school de regie overneemt en de verdere uitrol coördineert.

3  Coaching

Zijn er meerdere studenten die via een andere opleider op uw school aan het werk zijn? Ook dan kunnen wij iets voor u betekenen. Bij dit traject ligt het werven, de selectie en het opleiden bij de school zelf. DIT IS WIJS verzorgt de coaching zodat u zich op de lessen en de ontwikkeling van de leerlingen kunt richten. Als school bent u zelf verantwoordelijk voor de uitrol van het opleidingstraject.

Onze talenten na de opleiding bij uw school in dienst?

Ook dat is mogelijk. We leiden talenten op om het lerarentekort op te lossen, ook bij u op school. Voor meer informatie vragen we u vrijblijvend contact op te nemen met Frank Voskuil via frank@ditiswijs.nl of via 010-8001010.