Talent leiden wij op bij DIT IS WIJS

DIT IS WIJS biedt jou de unieke uitdaging: Het DIT IS WIJS Talent Traject!

Leerkrachten
Contact us

Vragen over ons Talents Traject?
Neem contact op met Cathrien Berghout – Biesheuvel

DIT IS WIJS Talent Traject – jij als leerkracht!

DIT IS WIJS TALENT TRAJECT

We onderzoeken de mogelijkheden om opleidingstrajecten te starten in 2021. De werving en selectie van studenten zal na de zomervakantie van 2020 starten!

Het DIT IS WIJS Talent Traject: Ben jij in het bezit van een mbo 4, hbo of wo-diploma? Word startbekwame leerkracht op de manier hoe jij dat wil! 

Studenten die in het verleden een mbo/hbo of wo-opleiding hebben afgerond, kunnen zich laten omscholen tot volwaardig leerkracht gedurende ons traject. Op deze manier dragen wij bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs en aan de oplossing van het maatschappelijke probleem: het lerarentekort.

Het Talent Traject voor leerkracht basisonderwijs met een mbo, hbo of wo diploma

DIT IS WIJS heeft haar eigen opleidingscentrum: DIT IS WIJS Academie. Samen met de Hogeschool Inholland word je opgeleid om je Bachelor of Education te behalen. Professionals in het werkveld die reeds hun mbo/hbo of wo-diploma hebben behaald (in een bij voorkeur aangrenzend vakgebied) worden in een traject omgeschoold naar gekwalificeerde onderwijsprofessionals voor het primair onderwijs. Het lerarentekort wordt steeds groter. Het aantrekken van professionals van buiten het onderwijs en hen omscholen tot vakbekwame docenten is een bijdrage aan de oplossing voor het tekort. Met het bieden van een opleiding tot leraar basisonderwijs binnen het Talents Traject draagt DIT IS WIJS een steentje bij aan deze oplossing.

Het traject biedt kandidaten de kans om het pabo-diploma (Bachelor of Education) te behalen op de manier die bij hun past. Na deze opleiding ben je in het bezit van het internationaal erkende bachelor getuigschrift Lerarenopleiding Basisopleiding Basisonderwijs en mag je de titel Bachelor of Education voeren. Tijdens het traject wordt vijf dagen per week intensief gestudeerd en gewerkt op een van onze 1500 scholen in het gehele land.

Specialist worden in het onderwijs met de mbo en post-hbo opleidingen

Ben je al onderwijsassistent, leraarondersteuner of leerkracht en wil je specialist in het onderwijs worden, maar wil je niet de volledige opleiding tot leerkracht volgen? Word nu specialist in het onderwijs via onze DIT IS WIJS Academie! Wij bieden vernieuwende mbo opleidingen en in samenwerking met de hogeschool Inholland specialistische post-hbo-opleidingen aan. Of je nu een taal-, ICT- of bewegingsspecialist wil worden; het kan nu bij de DIT IS WIJS Academie.

Wij bieden jou in alle trajecten…

  • Volledig betaalde hbo-opleiding tot Bachelor Education (B Ed) of mbo/hbo-post opleiding tot specialist;

  • Een leer-/werkplek waar je de theorie direct in de praktijk kunt brengen en hiervoor een salaris conform onderwijs-CAO ontvangt;

  • Intensieve begeleiding in de praktijk en een coach tijdens je studie om de vorderingen te monitoren, bij te sturen en te bespreken;

  • Intervisiebijeenkomsten (vrijwillig en gratis) om van en met andere studenten/startende leerkrachten te leren;

  • Een baangarantie en een contract met urengarantie;