Pientere Programmeurs deel 1

Bel ons direct!

010-8001010

Pientere Programmeurs deel 1

Cursus: Pientere Programmeurs deel 1 Lijkt programmeren jou, als leerkracht, echt iets voor de leerlingen in jouw klas, maar zie je hier enorm tegenop omdat je zelf geen ervaring hebt met programmeren? Er heerst bij veel leerkrachten een angst over programmeren met kinderen, maar na deze cursus zul je merken dat het een stuk simpeler […]

Contactpersoon

Meer weten over deze workshop?

Neem contact op met Jesse Lub.

Contactpersoon
Doel van deze activiteit

Cursus: Pientere Programmeurs deel 1

Lijkt programmeren jou, als leerkracht, echt iets voor de leerlingen in jouw klas, maar zie je hier enorm tegenop omdat je zelf geen ervaring hebt met programmeren? Er heerst bij veel leerkrachten een angst over programmeren met kinderen, maar na deze cursus zul je merken dat het een stuk simpeler is dan het lijkt!

 

 Gegevens cursus:

• Naam trainer: Joris Boerboom
• De titel van de cursus: Pientere Programmeurs deel 1
• De inhoud van de cursus: Training: Pientere Programmeurs deel 1

Pientere Programmeurs

Binnen de training Pientere Programmeurs deel 1 leren de cursisten hoe zij hun leerlingen de eerste basisstappen van het programmeren aanleren. De training is onderverdeeld in drie niveaus, te weten: unplugged, maken en programmeren. Tellen, programmeren en logisch nadenken staan centraal binnen deze training.

Binnen niveau 1 leren de cursisten binair tellen, daarnaast tellen zij pixels en kunnen zij in ‘robot taal’ schrijven.

In niveau 2 maken de cursisten hun eigen game, eenvoudige animaties en een stop animation.

Binnen de lessen van niveau 3 gaan de cursisten dieper op de stof in en leren zij codes te kraken, programmeercommando’s te geven en een apparaat te programmeren.

De training is ontwikkeld voor cursisten die lesgeven aan de groepen 3 t/m 8 van het Primair Onderwijs.

De kern- en leerdoelen vormen de basis van de ontwikkeling van de cursisten. Binnen deze training staan de volgende 21st Century Skills centraal: communicatie, samenwerken, ICT geletterdheid, creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen.

De cursist wordt opgeleid om 13 lessen van 60/90 minuten te leren geven aan leerlingen van groep 3 t/m 8

Les 1: Binair tellen – De cursisten leren over binair tellen, leren cijfers en letters om te zetten naar binaire codes, gaan aan de slag met coderen en vertalen cijfers en letters naar computertaal.

Les 2: Pixels tellen – De cursisten leren hoe een computer tekeningen en afbeeldingen over kan brengen, leren over pixels en tekenen pixels.

Les 3: Robot taal – De cursisten leren betekenissen te geven aan symbolen, maken verbindingen tussen symbolen en de uit te voeren acties die daarbij horen en maken hun eigen ‘Robot-taal’ voor een medecursist.

Les 4: Sandwich Robot – De cursisten leren een stappenplan te maken, leren hoe zij een stappenplan uit moeten leggen aan een Robot/computer en leren in eenvoudige algoritmes te denken.

Les 5: Bitstrips – De cursisten leren een eenvoudig stripverhaal te maken, gebruiken verschillende mogelijkheden van de website Bitstrips, zetten een verhaal wat ze in hun hoofd hebben om in een animatie, kijken kritisch naar hun eigen stripverhaal en verbeteren dit.

Les 6: Scratch – De cursisten leren eenvoudige programmeerscripts uit te voeren, weten wat een sprite en een script is, denken creatief na over wat ze willen programmeren (verhaal, animatie of game), kennen het principe van herhaling en what-if-then, dit kunnen zij toepassen in een programmeeromgeving.

Les 7 t/m 9: Scratch – De cursisten leren eenvoudige programmeerscripts uit te voeren, weten wat een sprite en een script is, denken creatief na over wat ze willen programmeren (verhaal, animatie of game) en kennen het principe van herhaling en what-if-then, dit kunnen zij toepassen in een programmeeromgeving.

Les 10: Ko de Kraker – De cursisten kunnen eenvoudige programmeercommando’s geven, kunnen het links en rechts draaien vanuit een ander beeld goed interpreteren en zoeken creatieve mogelijkheden om de weg zo kort mogelijk te maken.

Optioneel les 11: Pivot – De cursisten zetten een eigen verzonnen verhaal om in een eenvoudige animatie, wwerken met voor- en achteraanzicht en maken personages groter en kleiner

Optioneel les 12 en 13: Bee Bot les 1 en les 2 – De cursisten oriënteren zich op links en recht, voor- en achteruit en denken in stappen na en denken vooruit. De cursisten programmeren Bee Bot d.m.v. de knoppen.

• Het niveau van de cursus: HBO
• De lengte van de cursus: Drie dagen van vier uur
• De doelstellingen van de cursus: De cursisten leren lesgeven in programmeren voor leerlingen van de basisschool, groep 3 t/m 8. De cursisten hebben na de training genoeg kennis en vaardigheden om minimaal 13 lessen te verzorgen in het basisonderwijs.
• De doelgroep voor wie de cursus bedoeld is: Basisschoolleerkrachten
• Het aanvangsniveau waarvan wordt uitgegaan (d.w.z. eventuele vooropleidingseisen): HBO
• De studiebelasting voor de deelnemer d.w.z. de tijd die de deelnemer eraan kwijt is in uren p/w: Aantal uren per week: alle kennis en vaardigheden worden aangeboden tijdens de training. Afhankelijk van de kunde van de cursist is of er nog eigen studiebelasting nodig is.
• Informatie over het verstrekte studiemateriaal en/of over het aan te schaffen studiemateriaal: De cursisten krijgen het 13 delige lessenpakket mee voor de leerlingen van groep 3 t/m 8.
• Kwalificaties die behaald kunnen worden: Certificaat van deelname


Minimum aantal inschrijvingen

Voor deze cursus zijn minimaal 4 deelnemers nodig.

Maximum aantal inschrijvingen
Voor deze cursus is het maximum 10 deelnemers.

Wenst u een andere manier van betalen dan via iDEAL of wilt u persoonlijk contact met een medewerker van onze Academy? Vul het contactformulier in op deze pagina of neem dan contact op met de DIT IS WIJS Academy via info@ditiswijsacademy.nl of bel met 010-8001010

 

Meer weten over deze workshop!

Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.