Pientere programmeurs deel 2

Bel ons direct!

010-8001010

Pientere programmeurs deel 2

Cursus: Pientere Programmeurs deel 2 Lijkt programmeren jou, als leerkracht, echt iets voor de leerlingen in jouw klas, maar zie je hier enorm tegenop omdat je zelf geen ervaring hebt met programmeren? Er heerst bij veel leerkrachten een angst over programmeren met kinderen, maar na deze cursus zul je merken dat het een stuk simpeler […]

Contactpersoon

Meer weten over deze workshop?

Neem contact op met Jesse Lub.

Contactpersoon
Doel van deze activiteit

Cursus: Pientere Programmeurs deel 2

Lijkt programmeren jou, als leerkracht, echt iets voor de leerlingen in jouw klas, maar zie je hier enorm tegenop omdat je zelf geen ervaring hebt met programmeren? Er heerst bij veel leerkrachten een angst over programmeren met kinderen, maar na deze cursus zul je merken dat het een stuk simpeler is dan het lijkt! Dit is het vervolgdeel op onze cursus Pientere Programmeurs deel 1! 

 

• Naam trainer: Joris Boerboom
• De titel van de cursus: Pientere Programmeurs deel 2
• De inhoud van de cursus: Training: Pientere Programmeurs deel 2

De leerlijn Pientere Programmeurs deel twee is een vervolg op het eerste training. Binnen het eerste gedeelte van de training gaat de cursist aan de slag met de basisstappen van het programmeren.

Binnen het tweede gedeelte van de training gaat de cursist op een verdiepend niveau aan de slag met programmeren met de programma ‘s: Scratch en Makey Makey.

En in deel drie leren de cursisten zelf programma ’s te maken en een eigen toetsenbord te maken m.b.v. de Makey Makey.

Tijdens de training leren de cursisten dertien nieuwe lessen voor hun leerlingen uit de groepen drie t/m acht.

Leerdoelen Les 1 t/m 3: Scratch – De cursisten leren eenvoudige programmeerscripts uit te voeren, weten wat een sprite en een script is, denken creatief na over wat ze willen programmeren (verhaal, animatie of game) en kennen het principe van herhaling en what-if-then, dit kunnen zij toepassen in een programmeeromgeving.

Les 4 t/m 6: Makey Makey – De cursisten bedenken hoe zij een eigen toetsenbord kunnen maken, leren welke materialen wel of niet geleiden en leren hoe een stroomcircuit werkt.

Les 7 t/m 13: Scratch – De cursisten gaan aan de slag met het programma Scratch, leren eenvoudige programmeerscripts uit te voeren, weten wat een sprite en een script is, denken creatief na over wat ze willen programmeren (verhaal, animatie of game) en kennen het principe van herhaling en what-if-then, dit kunnen zij toepassen in een programmeeromgeving.

De kern- en leerdoelen vormen de basis van de ontwikkeling van de cursisten. Binnen deze training staan de volgende 21st Century Skills centraal: communicatie, samenwerken, ICT geletterdheid, creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen.

De cursist wordt opgeleid om 13 lessen van 60/90 minuten te leren geven aan leerlingen van groep 3 t/m 8

• Het niveau van de cursus: HBO
• De lengte van de cursus: Drie dagen van vier uur
• De doelstellingen van de cursus: De cursisten leren lesgeven in programmeren voor leerlingen van de basisschool, groep 3 t/m 8. De cursisten hebben na de training genoeg kennis en vaardigheden om minimaal 13 lessen te verzorgen in het basisonderwijs.
• De doelgroep voor wie de cursus bedoeld is: Basisschoolleerkrachten
• Het aanvangsniveau waarvan wordt uitgegaan (d.w.z. eventuele vooropleidingseisen): HBO
• De studiebelasting voor de deelnemer d.w.z. de tijd die de deelnemer eraan kwijt is in uren p/w: Aantal uren per week: alle kennis en vaardigheden worden aangeboden tijdens de training. Afhankelijk van de kunde van de cursist is of er nog eigen studiebelasting nodig is.
• Informatie over het verstrekte studiemateriaal en/of over het aan te schaffen studiemateriaal: De cursisten krijgen het tweede 13 delige lessenpakket mee voor de leerlingen van groep 3 t/m 8.
• Kwalificaties die behaald kunnen worden: Certificaat van deelname

 

Minimum aantal inschrijvingen
Voor deze cursus zijn minimaal 4 deelnemers nodig.

Maximum aantal inschrijvingen
Voor deze cursus is het maximum 10 deelnemers.

Wenst u een andere manier van betalen dan via iDEAL of wilt u persoonlijk contact met een medewerker van onze Academy? Vul het contactformulier in op deze pagina of neem dan contact op met de DIT IS WIJS Academy via info@ditiswijsacademy.nl of bel met 010-8001010

 

Meer weten over deze workshop!

Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.