Wetenschap & Techniek XL: Zelf leren doen (mét materialen)

Bel ons direct!

010-8001010

Wetenschap & Techniek XL: Zelf leren doen (mét materialen)

Cursus: Wetenschap & Techniek XL: Zelf leren doen (mét materialen) Een jaar rond de juiste spullen en docenten in huis om lessen te geven op school, dat is het einddoel van de training “Wetenschap & Techniek / Onderzoekend & Ontwerpend coaching on the job met materialen als robots, electrictonica, 3D printer e.d.”. Met deze training […]

Contactpersoon

Meer weten over deze workshop?

Neem contact op met Jesse Lub.

Contactpersoon
Doel van deze activiteit

Cursus: Wetenschap & Techniek XL: Zelf leren doen (mét materialen)

Een jaar rond de juiste spullen en docenten in huis om lessen te geven op school, dat is het einddoel van de training “Wetenschap & Techniek / Onderzoekend & Ontwerpend coaching on the job met materialen als robots, electrictonica, 3D printer e.d.”.

Met deze training haal je de nieuwste technologie in huis om Wetenschap & Technologie (W&T) een plek in het curriculum te geven en worden uw eigen docenten goed geschoold om W&T te integreren in de school en zo werken leerlingen aan het opdoen van de benodigde 21e eeuwse vaardigheden, zonder dat je hiervoor dure apparatuur hoeft aan te schaffen en onderhouden.

Hoe werkt het?
Iedere periode, tussen de vakanties in, krijg je een lesmodule met een ander thema zodat er in een schooljaar 5 verschillende onderwerpen aan bod komen. De leerlingen leren om te gaan met programmeren, constructie, robotica, elektronica en hoe wetenschappelijk onderzoek te doen.

Daarnaast volgt uw team van docenten intensieve training (20 uur op jaarbasis) en kan de materie dan ook vol enthousiasme op de leerlingen overbrengen. De lessen zijn veelal gestoeld op de principes van onderzoekend en ontwerpend leren en gedurende het jaar komen de verschillende kerndoelen omtrent techniek aan bod.

Het pakket bestaat niet alleen uit apparatuur, materialen en lesbrieven. Onze helpdesk biedt ondersteuning op maat en bij defecten zorgen wij voor reparatie of vervanging. Kortom met deze training en materialen kunt u volledig ontzorgd het jaar rond een eigentijds en inspirerend W&T programma bieden aan uw leerlingen.

 

• Naam trainer: Suzanne Algra
• De titel van de cursus: Wetenschap & Techniek XL: Zelf leren doen (mét materialen)
• De inhoud van de cursus: Tijdens deze training helpen wij leerkrachten in het primair onderwijs om W&T te implementeren in het reguliere curriculum. Dus: hoe kan je techniek gebruiken bij je taal-/rekenlessen of bij de zaakvakken.

 

Tijdens de training begeleiden we het team ter plekke hoe W&T te verbinden/integreren in het reguliere curriculum.

Hiervoor maken we zoveel mogelijk gebruik van de bestaande techniek-materialen van de school of adviseren we welke materialen aan te schaffen.

• Het niveau van de cursus: HBO / HBO+
• De lengte van de cursus: 5 x 4 uur (verdeeld over het schooljaar)
• De doelstellingen van de cursus: Aan het eind van de training (na 1 schooljaar) beschikt het team over een stevige basis om W&T zelfstandig uit te voeren in de klas en te verbinden met de vakken taal, rekenen of de zaakvakken.
• De doelgroep voor wie de cursus bedoeld is: Leerkrachten basisonderwijs
• Het aanvangsniveau waarvan wordt uitgegaan (d.w.z. eventuele vooropleidingseisen): Pabo
• De studiebelasting voor de deelnemer d.w.z. de tijd die de deelnemer eraan kwijt is in uren p/w: Variabel: vanaf 1 u/pw
• Informatie over het verstrekte studiemateriaal en/of over het aan te schaffen studiemateriaal: Geen extra materiaal nodig
• Kwalificaties die behaald kunnen worden: Nee

Data:

 Locatie: Op locatie naar keuze
Data:  Op aanvraag

 


Minimum aantal inschrijvingen

1 deelnemer

Maximum aantal inschrijvingen
Max. 10 groepen (en dus bijbehorend aantal leerkrachten)

Wenst u een andere manier van betalen dan via iDEAL of wilt u persoonlijk contact met een medewerker van onze Academy? Vul het contactformulier in op deze pagina of neem dan contact op met de DIT IS WIJS Academy via info@ditiswijsacademy.nl of bel met 010-8001010

 

Meer weten over deze workshop!

Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.