Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
16 januari 2024 | 3 minuten leestijd

Canva voor het onderwijs

Heb jij een baan in het onderwijs en wil je je lessen opleuken óf lesmateriaal personaliseren? Dan kun je mogelijk gratis gebruik maken van Canva voor het onderwijs, ook wel Canva for Education. Wil jij meer over de mogelijkheden van Canva lezen? Of weten hoe je je aan kunt melden voor Canva voor het onderwijs? Wij vertellen je er alles over.

Wat is Canva?

Canva is een online ontwerptool waarmee je gemakkelijk presentaties, posters, e-books, documenten, flashcards en andere visuele content kunt maken. Door het gebruiksgemak van de tool wordt Canva veel door grafisch designers, marketeers en ondernemers gebruikt. Maar wist je dat Canva ook uitermate geschikt is voor het ondersteunen van leerkrachten en leerlingen? De app bevat ontelbaar professionele en mooie sjablonen, templates en infographics die je volledig naar wens kunt aanpassen. Zo kun je van elke presentatie, les of opdracht een visueel (en interactief) meesterwerk maken. Het fijne aan Canva is dat de basisversie van de tool gratis is en je hier al heel veel mee kunt.

Wat is Canva voor het onderwijs?

Canva voor het onderwijs bevat meer mogelijkheden dan Canva Pro. Je beschikt over alle functionaliteiten van Canva Pro en hebt er zelfs nog wat extra. Canva for Education is vooral gericht op samen werken en samen leren en is daarom perfect in te zetten voor het onderwijs. Je kunt alle bestanden met je leerlingen delen, wat het een stuk overzichtelijker en efficiënter maakt voor zowel de leerkracht als de leerling.

De mogelijkheden voor leerkrachten zijn dan ook eindeloos. Je kunt professioneel en effectief lesmateriaal ontwerpen en maakt je lessen makkelijk visueel. Of je nu lesgeeft aan groep 1, groep 8 of 3 vwo. Je vindt alles wat je nodig hebt. Vind jij het lastig om from scratch een ontwerp te maken? De tool beschikt over ontzettend veel sjablonen, templates en ontwerpen die speciaal op het onderwijs zijn gericht. Denk aan kleurplaten, lesmateriaal, presentaties, werkbladen, infographics, animaties maar ook video- en audio-bestanden.

Wie kan toegang krijgen?

De online tool voor het onderwijs is gratis beschikbaar voor bepaalde groepen leerkrachten en studenten in het basis- en secundair onderwijs. Ook gekwalificeerde scholen en instellingen kunnen er gratis gebruik van maken. Wil jij weten of je in aanmerking komt? Je vindt alle informatie op de website van Canva. Kom je in aanmerking voor deze variant? En wil je je aanmelden? Dat kan via deze link.