Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
dit-is-wijs
Detachering in de kinderopvang

Optimale flexibiliteit en kwaliteit voor uw organisatie

Op zoek naar een flexibele oplossing voor uw kinderopvangorganisatie die kwaliteit en continuïteit garandeert? Ontdek de voordelen en mogelijkheden van detacheren in de kinderopvang via DIT IS WIJS.

werken-bij-dit-is-wijs

Detachering van kinderopvangmedewerkers

Als manager van een kinderopvangorganisatie wilt u zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: de kinderen en de kwaliteit van de zorg. Detachering biedt u de mogelijkheid om snel professionele en betrokken kinderopvangmedewerkers in te zetten in uw organisatie.

Kinderopvangmedewerkers zoeken flexibele werkgevers
Wij begrijpen dat het steeds uitdagender wordt om toegewijde kinderopvangmedewerkers voor een langere periode te binden. Wij merken dat medewerkers in de kinderopvang steeds meer bewust kiezen voor flexibiliteit binnen één of meerdere organisaties. Ons doel is om u met deze professionals samen te brengen.

5 voordelen van detacheren

 1. Antwoord op personeelstekorten in de kinderopvang: Detachering maakt het mogelijk om snel en flexibel in te spelen op personeelstekorten. Wij kunnen meedenken met uw personeelsplanning en bieden invalkrachten bij ziekte of andere afwezigheid. We zorgen snel voor een gekwalificeerde vervanger in uw organisatie.
 2. Verfrissende Inzichten door diversiteit in ervaring: Gedetacheerde kinderopvangmedewerkers hebben vaak in diverse omgevingen gewerkt. Ze brengen nieuwe inzichten, benaderingen en ervaringen mee die een positieve invloed kunnen hebben op uw kinderopvang.
 3. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Invalkrachten zijn gewend zich snel aan te passen aan nieuwe omgevingen in de kinderopvang. Dit zorgt ervoor dat ze een waardevolle aanvulling zijn op uw team, zonder dat u zich extra zorgen hoeft te maken.
 4. Verlichting van werkdruk: Tijdens drukke perioden of bij speciale projecten kunnen invalkrachten uw vaste staf ontlasten. Dit helpt de kwaliteit van zorg te handhaven en voorkomt overbelasting van uw vaste team.
 5. Behoud van continuïteit: Voor kinderen is stabiliteit in hun dagelijkse routine cruciaal. Met de inzet van invalkrachten zorgen wij ervoor dat de continuïteit in uw kinderopvang niet wordt onderbroken, wat aansluit bij onze visie: Samen zorgen wij ervoor dat er geen groep meer naar huis wordt gestuurd.

Dit beloven wij

 • We zoeken een kandidaat die past bij het karakter van uw kinderopvangorganisatie.
 • Wij hebben een groot netwerk met pedagogisch medewerkers. Zodra wij een match hebben gevonden, stellen wij de professional gelijk aan u voor.
 • We vinden persoonlijk contact met u erg belangrijk. We denken graag mee in oplossingen en ontzorgen bij het complete proces.
 • U bent geen juridisch werkgever en bent daardoor na de opdracht niet gebonden aan deze kandidaat.

Ons proces in 4 stappen

 • Om tot een goede match te komen brengen wij eerst de cultuur, kernwaarden en werkwijze van uw organisatie in kaart.
 • Voor een succesvolle samenwerking is er zowel een klik bij zowel de kinderopvangorganisatie als bij de pedagogisch medewerker nodig. Wij stellen de kinderopvangprofessional persoonlijk aan u voor.
 • Is er een klik? Mooi! Dan gaan wij het contract in orde maken en bereiden we samen de eerste dag voor.
 • Onze betrokkenheid blijft. We blijven de professional ondersteunen met gratis trainingen en een persoonlijke coach.
Annemieke van der Groen

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“De samenwerking met DIT IS WIJS is erg prettig. Het team van de planning is zeer vriendelijk en professioneel. Zij doen hun uiterste best om de juiste persoon voor de juiste school te vinden. De communicatie tussen DIT IS WIJS en school loopt via verschillende kanalen. Wanneer er een invaller is gevonden krijgen we dat persoonlijk via de telefoon, via de app of via de e-mail te weten. De leerkrachten die in dienst zijn bij DIT IS WIJS zijn vriendelijke, vakbekwame mensen.”

Mirjam Hofland Adjunct-directeur RKBS De Christoffel

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“Wij werken sinds vorig schooljaar intensief samen met ‘DIT IS WIJS’. Met name de snelheid van handelen en de korte lijnen in het contact hebben ervoor gezorgd dat wij kortdurende en langdurende vervangingen naar tevredenheid hebben kunnen oplossen.”

Annemieke van der Groen Directeur Basisschool de Poseidon

Onze richtlijnen

Wij opereren binnen de strikte kaders van de CAO voor kinderopvang. We vinden het belangrijk om evenwichtige salariskaders te handhaven die de sector niet ontregelen. Onze focus ligt op het bieden van goed werkgeverschap, zodat uw kinderopvang optimaal functioneert.

Ons doel is ervoor te zorgen dat kinderopvangmedewerkers zich sterk en thuis voelen binnen uw organisatie. We streven naar de perfecte match tussen de medewerker en uw kinderopvang. We respecteren professionals die al goed op hun plek zitten en benaderen deze niet actief voor andere functies.

We richten ons ook op het benutten van ongebruikte capaciteit in de markt. Dit doen we door gratis trainingen aan te bieden voor mensen die weer in de kinderopvang willen werken, het werven van gepensioneerden voor dagelijkse ondersteuning, en het inzetten van vakkrachten om uw kinderopvangmedewerkers te ondersteunen.

Wij bieden opleidingen aan voor hbo’ers en mbo’ers in samenwerking met diverse opleidingsinstituten. Deze opleidingen zijn specifiek gericht op de kinderopvang, waardoor we het werkveld effectief aanvullen met goed opgeleide kinderopvangmedewerkers.

Alle medewerkers die via ons werkzaam zijn in de kinderopvang krijgen een persoonlijke coach en een trainingsprogramma om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo verminderen wij de uitstroom binnen de kinderopvangsector en verbeteren wij de kwaliteit van de zorg.

Het extern inlenen van personeel vereist een betrouwbare samenwerking. Wij leggen de nadruk niet alleen op financiële aspecten, maar vooral op de kwaliteit van zorg in de kinderopvang. We gaan graag met u in gesprek om uw specifieke behoeften en wensen te begrijpen en hoe wij daarin kunnen voorzien.

Samen met onze partners werken wij aan een wijze toekomst

Bent u overtuigd en wilt u graag meer informatie?

Vul uw gegevens in en dan bellen wij u terug!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.