Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
Coaching bij DIT IS WIJS

Professionele coaches via DIT IS WIJS

Als schoolleider of schoolbestuurder begrijpt u het belang van professionele begeleiding en coaching voor uw onderwijsteam. Coaching draagt bij aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van uw teamleden, wat leidt tot verbeterde onderwijsresultaten.

werken-bij-dit-is-wijs

De rol van coaching in het onderwijs

Coaching speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van effectieve en inspirerende docenten. Een professionele coach kan uw team helpen bij het verbeteren van hun pedagogische vaardigheden, het omgaan met de dagelijkse uitdagingen van het onderwijs en het bereiken van hun persoonlijke en professionele doelen.

Investeer in coaching voor een veerkrachtig en competent team
Door te investeren in de coaches van DIT IS WIJS, bouwt u aan een team dat niet alleen competent is, maar ook veerkrachtig in het omgaan met de dynamische en soms uitdagende omgeving van het onderwijs. Coaching ondersteunt docenten in hun groei en ontwikkeling, wat resulteert in gemotiveerde professionals die bijdragen aan een positieve leerervaring voor uw leerlingen.

De 5 voordelen van coaching

  1. Professionele ontwikkeling: Coaching biedt leerkrachten de kans om hun pedagogische vaardigheden verder te ontwikkelen. Het helpt hen om up-to-date te blijven met de nieuwste onderwijsmethoden en didactische technieken.
  2. Persoonlijk welzijn: Door coaching kunnen leerkrachten beter omgaan met stress en uitdagingen in het klaslokaal. Het bevordert hun emotionele welzijn, waardoor ze elke dag met meer energie en enthousiasme voor de klas staan.
  3. Effectievere communicatie: Een coach kan leerkrachten helpen hun communicatievaardigheden aan te scherpen, wat essentieel is voor effectieve interacties met zowel leerlingen als ouders.
  4. Bevordering van reflectie: Coaching stimuleert zelfreflectie, waardoor leerkrachten hun praktijken kritisch kunnen evalueren en constant kunnen streven naar verbetering.
  5. Versterking van het teamgevoel: Als leerkrachten binnen een school coaching krijgen, bevordert dit samenwerking en teamcohesie. Het zorgt voor een ondersteunende leeromgeving waarin iedereen van elkaar kan leren.
Annemieke van der Groen

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“De samenwerking met DIT IS WIJS is erg prettig. Het team van de planning is zeer vriendelijk en professioneel. Zij doen hun uiterste best om de juiste persoon voor de juiste school te vinden. De communicatie tussen DIT IS WIJS en school loopt via verschillende kanalen. Wanneer er een invaller is gevonden krijgen we dat persoonlijk via de telefoon, via de app of via de e-mail te weten. De leerkrachten die in dienst zijn bij DIT IS WIJS zijn vriendelijke, vakbekwame mensen.”

Mirjam Hofland Adjunct-directeur RKBS De Christoffel

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“Wij werken sinds vorig schooljaar intensief samen met ‘DIT IS WIJS’. Met name de snelheid van handelen en de korte lijnen in het contact hebben ervoor gezorgd dat wij kortdurende en langdurende vervangingen naar tevredenheid hebben kunnen oplossen.”

Annemieke van der Groen Directeur Basisschool de Poseidon

Onze richtlijnen

Wij opereren binnen de kaders van het onderwijs cao. Wij vinden het belangrijk dat er geen buitensporige salariskaders ontstaan die het onderwijs ontwrichten. Wij focussen ons liever op het bieden van goed werkgeverschap.

Wij streven ernaar dat onderwijskrachten in hun kracht staan en dat zij zich thuis voelen binnen de school. Zo verzorgen wij de juiste match tussen de onderwijskracht en de school. Professionals die reeds op hun plek zitten, benaderen wij niet.

Ook de onbenutte capaciteit in de markt is een aandachtspunt. We verzorgen gratis trainingen voor herintreders, we werven gepensioneerden om een dag mee te laten helpen en zetten vakkrachten in om leerkrachten te ondersteunen.

Het aanbieden van onze zij-instroomopleiding in diverse stromingen. Dit doen wij voor hbo’ers en mbo’ers in samenwerking met diverse hogescholen. Zo vullen wij juist het werkveld aan met nieuwe leerkrachten.

Alle onderwijskrachten die bij ons actief zijn, krijgen een persoonlijke coach en een trainingsprogramma om zich verder te ontwikkelen. We hopen hiermee de uitstroom binnen het onderwijs te verminderen.

Extern inlenen vergt een betrouwbare samenwerking. Naast de financiële aspecten, staat vooral het kwaliteit van het onderwijs bij ons centraal. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen in kaart te brengen.

Samen met onze partners werken wij aan een wijze toekomst

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen direct contact met u op.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.