Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
dit-is-wijs
Detachering bij DIT IS WIJS

Detachering in het onderwijs: optimale flexibiliteit en kwaliteit voor jouw school

Op zoek naar een flexibele oplossing voor jouw onderwijsinstelling die kwaliteit en continuïteit garandeert? Ontdek de voordelen en mogelijkheden van detacheren in het onderwijs via DIT IS WIJS.

Liesbeth

Detachering van leerkrachten via DIT IS WIJS

Als schooldirecteur of schoolbestuur wil je je kunnen richten op wat echt belangrijk is: de leerlingen en de kwaliteit van het onderwijs. Detachering biedt jou de mogelijkheid om snel professionele en betrokken leerkrachten in te zetten op jouw school.

Leerkrachten zoeken flexibele werkgevers
Wij beseffen dat het steeds moeilijker wordt om bevlogen leerkrachten voor een langere periode te binden. Wij ervaren dat leerkrachten steeds meer bewust kiezen voor flexibiliteit binnen één of meerdere scholen. Het is ons doel om jullie samen te brengen.

5 voordelen van detacheren

 1. Antwoord op lerarentekorten: Detacheren maakt het mogelijk om snel en flexibel in te spelen deze tekorten. Wij denken graag mee met jouw formatieplan, maar bieden ook invalkrachten bij ziekte of andere afwezigheid. We zorgen snel voor een gekwalificeerde vervanger.
 2. Verfrissende inzichten: Gedetacheerde leerkrachten hebben vaak in verschillende onderwijsomgevingen gewerkt. Ze brengen daardoor nieuwe inzichten, methodes en ervaringen mee die een positieve invloed kunnen hebben op de leeromgeving.
 3. Professionele ontwikkeling: Wij investeren veel in de bijscholing en coaching van onze leerkrachten. Hierdoor krijgen gedetacheerde leerkrachten regelmatig de kans om trainingen te volgen, wat hen helpt up-to-date te blijven met de nieuwste onderwijsmethodes en -technieken.
 4. Flexibiliteit voor leerkrachten: Detachering kan leerkrachten de mogelijkheid bieden om op verschillende scholen en in verschillende omgevingen te werken. Dit kan bijzonder aantrekkelijk zijn voor leraren die op zoek zijn naar variatie en niet ‘vast’ willen zitten aan één specifieke school of locatie.
 5. Administratieve ondersteuning: Jouw organisatie hoeft zich minder bezig te houden met administratieve processen zoals salarisadministratie, ziekteverzuim en contractuele verplichtingen wanneer u werkt met gedetacheerde leerkrachten. Wij nemen deze taken voor onze rekening, wat jouw school ontlast en jou in staat stelt zich meer te richten op het onderwijs zelf.

Dit beloven wij

 • Wij werven en selecteren de juiste medewerker voor jouw kort of langlopende opdracht.
 • De zekerheid dat er altijd een leerkracht voor jouw klas staat.
 • De kandidaat kiest heel bewust voor jouw onderwijsinstelling en bijbehorende opdracht.
 • Je bent geen juridisch werkgever en bent daardoor na de opdracht niet gebonden aan deze kandidaat.

Ons proces in 4 stappen

 • Om tot een goede match te komen brengen wij eerst de cultuur, kernwaarden en werkwijze van uw school in kaart.
 • Voor een succesvolle samenwerking is er zowel een klik bij zowel de school als bij de onderwijskracht nodig. Wij stellen de leerkracht persoonlijk aan u voor.
 • Is er een klik? Mooi! Dan gaan wij het contract in orde maken en bereiden we samen de eerste dag voor.
 • Onze betrokkenheid blijft. We blijven de leerkracht ondersteunen met gratis trainingen en een persoonlijke coach.
Annemieke van der Groen

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“De samenwerking met DIT IS WIJS is erg prettig. Het team van de planning is zeer vriendelijk en professioneel. Zij doen hun uiterste best om de juiste persoon voor de juiste school te vinden. De communicatie tussen DIT IS WIJS en school loopt via verschillende kanalen. Wanneer er een invaller is gevonden krijgen we dat persoonlijk via de telefoon, via de app of via de e-mail te weten. De leerkrachten die in dienst zijn bij DIT IS WIJS zijn vriendelijke, vakbekwame mensen.”

Mirjam Hofland Adjunct-directeur RKBS De Christoffel

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“Wij werken sinds vorig schooljaar intensief samen met ‘DIT IS WIJS’. Met name de snelheid van handelen en de korte lijnen in het contact hebben ervoor gezorgd dat wij kortdurende en langdurende vervangingen naar tevredenheid hebben kunnen oplossen.”

Annemieke van der Groen Directeur Basisschool de Poseidon

Onze richtlijnen

Extern inlenen vergt een betrouwbare samenwerking. Naast de financiële aspecten, staat vooral het kwaliteit van het onderwijs bij ons centraal. Wij gaan graag met jou in gesprek om jouw wensen in kaart te brengen.

Wij streven ernaar dat onderwijskrachten in hun kracht staan en dat zij zich thuis voelen binnen de school. Zo verzorgen wij de juiste match tussen de onderwijskracht en de school. Professionals die reeds op hun plek zitten, benaderen wij niet.

Ook de onbenutte capaciteit in de markt is een aandachtspunt. We verzorgen o.a. gratis trainingen voor herintreders, we werven gepensioneerden om een dag mee te laten helpen en zetten vakkrachten in om leerkrachten te ondersteunen.

We bieden opleidingen aan onderwijsassistenten, klasondersteuners en zij-instromers via verkorte deeltijd (HBO/WO), flexibel duaal (MBO-4) en Ad-PEP. Zo verrijken wij de onderwijssector met nieuwe enthousiaste leraren.

Alle onderwijskrachten die bij ons actief zijn, krijgen een persoonlijke coach en een trainingsprogramma om zich verder te ontwikkelen. We hopen hiermee de uitstroom binnen het onderwijs te verminderen.

Wij opereren binnen de kaders van het onderwijs cao. Wij vinden het belangrijk dat er geen buitensporige salariskaders ontstaan die het onderwijs ontwrichten. Wij focussen ons liever op het bieden van goed werkgeverschap.

Samen met onze partners werken wij aan een wijze toekomst

Ben je overtuigd en wil je graag meer informatie?

Vul jouw gegevens in en dan bellen wij jou terug!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.