Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy

Leraar worden: jouw reis begint hier

Wij bieden ondersteuning in elke stap van jouw reis om leraar te worden. Bij DIT IS WIJS sta je met de beste begeleiding betaald voor de klas. Of je nu een leraar in opleiding bent, een carrièreswitch overweegt of met een mbo- niveau 4 diploma leraar wilt worden, wij zijn er om je te helpen. Onze opleidingen waarbij we werken en leren combineren, zijn ontworpen om jouw groei en succes in het onderwijs te ondersteunen.

Uniek bij DIT IS WIJS: Voorbereidingsfase
Tijdens de voorbereidingsfase maak je kennis met het onderwijs, word je voorbereid op de toelatingstoetsen en leer je de school en kinderen kennen. Zo maken we jouw traject zo plezierig mogelijk en vergroten we de slagingskans.

Wat biedt DIT IS WIJS jou…

 • Gegarandeerd een betaalde baan in het onderwijs.
 • Een persoonlijke DIT IS WIJS coach, die er altijd voor je is en veel ervaring uit het werkveld meegeeft.
 • Door te starten met een voorbereidingsfase bieden wij een zachte landing op de school waar jij stage gaat lopen.
 • In twee tot vier jaar je pabo-diploma.
 • Je opleiding en reiskosten worden vergoed.
 • Je krijgt gratis toegang tot alle trainingen.
 • Tijdens trainingsdagen word je klaargestoomd op de toelatingstoetsen en de Wiscat.

Jij kan leerkracht worden als…

 • Je in het bezit bent van een mbo-diploma niveau 4 of in het bezit bent van een hbo of wo-diploma.
 • Ervaring in het onderwijs, zorg & welzijn of het bedrijfsleven is een pré.
 • Je wilt investeren in je toekomst door drie dagen per week ervaring op te doen en één dag per week naar school te gaan.
 • Jouw Nederlands perfect is, zowel in woord als geschrift.
 • Je bereid bent om in de Randstad aan de slag te gaan.
 • Je beschikbaar bent vanaf begin september 2024
 • Je een Verklaring Omtrent Gedrag kunt overhandigen zonder bezwaren.

Relevante vacatures

Onderstaand tref je een selectie van onze vacatures in het basis onderwijs. Klik op de vacature en lees meer over de mogelijkheden. Staat jouw droombaan er nog niet bij, klik dan hier voor het volledig overzicht.

Student

Zij-instromer onderwijs PCPO

Parttime
Barendrecht, Zuid-Holland

Ontdek een nieuwe onderwijs carrière bij PCPO Barendrecht! Wij bieden een unieke kans voor omscholing tot basisschoolle...

Student

Zij-instroomtraject

Parttime
Noord-Holland, Noord-Holland

Ben je op zoek naar een zinvolle carrière switch naar het basisonderwijs? Ontdek ons zij-instroomtraject en word basiss...

Student

Zij-instroomtraject

Parttime
Utrecht, Utrecht

Ben je op zoek naar een zinvolle carrière switch naar het basisonderwijs? Ontdek ons zij-instroomtraject en word basiss...

De vijf zekerheden van DIT IS WIJS

Jouw wensen staan altijd centraal

Bij DIT WIJS zijn we er voor jou. Wil je als onderwijsassistent doorgroeien tot leerkracht? Of heb je altijd al voor de klas willen staan? Wij helpen je aan een passend opleidingstraject.

Keuze uit het grootste aanbod

DIT IS WIJS is een landelijke organisatie die contact heeft met scholen in elke provincie. Staat jouw regio er niet bij? Neem alsnog contact met ons op. Wij kunnen jouw talenten altijd gebruiken.

Dagelijkse ondersteuning

Bij DIT IS WIJS gaan we verder dan alleen bemiddelen. We bieden jou ondersteuning in elke stap die jij nodig hebt om leraar te worden. Heb je vragen? Bel ons en we helpen je graag.

Persoonlijke coach

Een belangrijke kernwaarde bij DIT IS WIJS is “aandacht”. Gedurende de voorbereidingsfase en de studie krijg je een coach toegewezen die je persoonlijk begeleid gedurende de hele opleiding. Deze coach heeft veel ervaring in het vakgebied en brengt dit over in de vorm van handige tips en tricks.

Gratis trainingen

Het hele jaar door geven wij gratis trainingen op onze locaties. Naast de live trainingen kun je ook allerlei handige video’s online bekijken. Zo blijf je altijd up-to-date.

Hoe nu verder? Jouw proces:

± Binnen 24 uur
Solliciteren ± Binnen 24 uur

Leuke vacature gevonden? Laat je gegevens bij ons achter.

± Binnen 1 week
Telefoontje ± Binnen 1 week

We nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op voor een eerste screening en nodigen je uit voor een persoonlijk gesprek.

± Binnen 2 weken
Het gesprek ± Binnen 2 weken

We willen weten wie jij bent en we willen graag jouw wensen in kaart brengen, zodat we de beste match kunnen maken.

± Binnen 1 week
Matchen ± Binnen 1 week

We gaan als jouw werkgever op zoek naar een nieuwe werkplek die perfect bij jou past. We stellen je voor bij onze opdrachtgever om te kijken of er een klik is.

± Binnen 1 week
Contract ± Binnen 1 week

Wat leuk, jij bent helemaal weg van je nieuwe werkplek. We gaan het contract opstellen en regelen alles met jouw nieuwe werkplek.

Aan de slag

We zorgen ervoor dat jouw eerste werkdag tot in de puntjes is voorbereid. Maar daar blijft het niet bij. We blijven je ondersteunen met trainingen en een persoonlijke coach.

dit-is-wijs
Leraar worden bij DIT IS WIJS

Werk, leer en maak het verschil

Droom je van een carrière in het onderwijs? Bij DIT IS WIJS bieden we uitgebreide werk- en leertrajecten voor mensen zoals jij die leraar willen worden. Ontdek de vreugde van leren en onderwijzen met ons.

"*" indicates required fields

Max. file size: 256 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“Dankzij DIT IS WIJS heb ik een baan gevonden als leerkracht onderbouw op een super leuke bassischool in Rotterdam. Ik heb het heel erg naar mijn zin op de school. De sfeer is prettig en het contact met collega’s is erg fijn. De kinderen zijn een drukke boel, maar ze willen graag leren. Ik ben zeer tevreden over mijn contactpersonen bij DIT IS WIJS. Zowel Yannick als Mariette waren erg behulpzaam en boden een luisterend oor voor mijn wensen. Na het kennismakingsgesprek op de school ging het snel en kon ik een week later aan de slag.”

Denise Juf groep 3

Waarom kies je voor
DIT IS WIJS?

“Dankzij DIT IS WIJS heb ik een baan gevonden als gymdocent op een hele leuke en ‘Lekker Fit’-basisschool in Utrecht. Ik ben ook zeer tevreden over mijn contactpersoon van DIT IS WIJS: behulpzaam, aandacht, advies, tips en steun. Ik heb het erg naar mijn zin op de school. De sfeer en de collega’s, maar vooral de kinderen (hartstikke actief, dynamiek, heel gemotiveerd en enthousiast). Ik zal mijn best doen om binnen de school ook een bijdrage te kunnen leveren en daar blijven functioneren zo lang dat het kan.”

Murat Gymdocent
Op de hoogte blijven van onze nieuwste vacatures en het laatste nieuws?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.