Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
26 april 2022 | 3 minuten leestijd

4 tips: hoe vind je als onderwijskracht een passende school?

Je bent klaar (of bijna) met je opleiding! Het diploma Bachelor of Education in Primary School oftewel leerkracht in het basisonderwijs, waar je jarenlang voor hebt gestudeerd en stage voor hebt gelopen is eindelijk in je bezit. Hoe vind je nu een passende school die aansluit bij jouw wensen? Tijdens jouw stages heb je natuurlijk enige ervaring […]

Je bent klaar (of bijna) met je opleiding! Het diploma Bachelor of Education in Primary School oftewel leerkracht in het basisonderwijs, waar je jarenlang voor hebt gestudeerd en stage voor hebt gelopen is eindelijk in je bezit. Hoe vind je nu een passende school die aansluit bij jouw wensen? Tijdens jouw stages heb je natuurlijk enige ervaring opgedaan, maar om echt op eigen benen voor de klas te staan is toch behoorlijk spannend. Met deze tips helpen we jou op weg naar een passende school.

#1 Kijk naar de missie, visie en kernwaarden van de school

Het is natuurlijk belangrijk dat jij bij de school past, maar wij vinden het nog belangrijker dat de school goed bij jou past. Dit kun je op een aantal manieren onderzoeken. Zoek op voorhand uit onder welk bestuur de school valt en wat de missie en visie zijn. Dit vertelt namelijk al heel veel over de werkwijze van de school. Tot slot kijk je naar de kernwaarden van de school. Waar staan ze nu echt voor? Zijn ze transparant? Staat samenwerking centraal? Of zetten ze juist in op persoonlijke ontwikkeling?

#2 Bedenk goed hoe lang jij wilt reizen naar jouw school

In de praktijk merken wij dat reistijd toch een zwaarwegende factor is bij het vinden van een passende school. Logisch, want na een lange werkdag wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer lekker thuis zijn. Onderzoek daarom goed welke mogelijkheden er zijn om naar de school te reizen. Staat de route bekend om de vele files? Is de school met openbaar vervoer te bereiken? Of kun je sportief de fiets pakken? Uit onze peiling blijkt dat een onderwijsprofessional ongeveer 20 tot 30 minuten naar de school wil reizen.

#3 Vraag naar coaching en/of begeleiding binnen de school

Je zet je dagelijks in om de talenten van de leerlingen te ontwikkelen. Top! Maar hoe zit het met je eigen ontwikkeling? Welke mogelijkheden biedt de school jou om verder door te groeien? Krijg je een buddy toegewezen of staat er iemand wekelijks voor jou klaar om jou te begeleiden met zaken waar je tegenaan loopt?

#4 Flexibel invallen om te ontdekken wat een passende school voor jou is

Ben je er nog niet helemaal over uit? Geeft niet, want je bent zeker niet de enige. Wij werken met meerdere scholen en besturen samen, waardoor we een meer kunnen bieden dan het werken via een bestuur. Wil je verschillende type onderwijs ervaren? Zelf ervaren wat het beste bij jou past? Met de flexibele invalpool vinden we voor jou dé passende school. Samen zorgen we ervoor dat er geen klas meer naar huis wordt gestuurd.

Meer informatie?

Redactie DIT IS WIJS

Ik help je graag op weg!
Neem contact op met mij.