Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
06 april 2021 | 3 minuten leestijd

Één van onze studenten aan het woord

Dagelijks zetten we ons in om onze missie te bewerkstelligen: zorgen dat er geen klas meer naar huis wordt gestuurd. Met een lerarentekort is dat geen makkelijke uitdaging, dus hebben wij gekeken wat wél mogelijk was. Een opleidingstraject, waarmee we talenten opleiden tot lesbevoegde leerkrachten. Dit is het verhaal van Anouk, student aan het Talents Traject.


“Ik ben nu een jaar bezig met het traject van DIT IS WIJS.  De overstap was spannend. Van een vaste en vertrouwde baan naar weer studeren en een nieuwe werkplek. Tegenover het spannende en onbekende stond een fantastische kans. Het Talents Traject van DIT IS WIJS.  Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam bij DIT IS WIJS, voelde het alsof ik een huiskamer binnenliep. Ik was niet een nummertje dat binnenkwam, maar écht iemand die er toe doet. Ik weet nog dat dit mij gelijk erg op mijn gemak stelde.”

“Vanaf het begin is er een duidelijke communicatie geweest. Er werd gekeken naar wat een goede leerplek voor mij zou zijn en ik werd daarbij voortdurend bij betrokken. Het huiskamergevoel is eigenlijk nooit meer echt weggegaan. Het contact dat ik heb met mijn coach is fijn en voelt vertrouwd. Ik kan tijdens beoordelingen of tijdens gesprekken echt mezelf zijn. Mijn coach(es) zijn oprecht en erg betrokken, zowel studie- als persoonlijk gericht.”

“Er werd gekeken naar wat een goede leerplek voor mij zou zijn en ik werd daarbij betrokken.”

“Ik kan echt met alles bij mijn coach terecht. Zelfs als het om 13 lesvoorbereidingen gaat, die voorzien van feedback moeten worden. Ik mag het altijd opsturen.
Ik ben tot op de dag van vandaag dankbaar voor alle begeleiding vanuit DIT IS WIJS en de manier waarop zij me steeds weer motiveren, mij begeleiden en ondersteuning aanbieden.”

“In het begin was ik er ontzettend bang voor, maar kan nu zeggen: “Ik ben blij dat ik de keuze gemaakt heb om dit traject te gaan volgen”. Ook ben ik nog steeds blij dat ik gekozen heb dit bij DIT IS WIJS te doen, want zonder deze begeleiding had ik al opgegeven.”

Wil jij (of ken jij iemand die) net als Anouk de stap wil maken naar het onderwijs? Bekijk dan onze pagina over naar ons Talents Traject.

Meer informatie?

Redactie DIT IS WIJS

Ik help je graag op weg!
Neem contact op met mij.