Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
19 december 2022 | 3 minuten leestijd

DIT IS WIJS stelt zich voor: Bas van Hees

Vandaag stellen we Bas aan je voor. Deze 23-jarige IT-topper is hét gezicht achter onze systemen en helpt ons bij alle computer problemen uit de brand. Moet er een nieuw systeem gekoppeld worden of werkt een laptop niet zoals het hoort? Dan gaan zijn ogen stralen en duikt hij zijn computer in. Wil jij meer weten over Bas? Wij stelden hem een aantal vragen. 

Wat is jouw ochtendroutine?

“Ik vind het fijn om vroeg te beginnen. Ik ben er altijd tussen 07:00 en 07:30. Ik begin de werkdag met een kop koffie. Altijd zwart met één zoetje, dan hoef ik niet te roeren. Daarna doe ik mijn laptop open. Na het bekijken van mijn mailbox ga ik gelijk aan de slag. Zo kan ik voordat iedereen er is alvast wat werk doen.”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Mijn dag is pas echt geslaagd als ik vooruitgang heb geboekt en mensen heb geholpen.”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Het leukste vind ik dat ik iets maak waar mensen mee geholpen zijn. Mijn doel is om alle systemen voor de collega’s te laten werken, zodat het werk zo makkelijk mogelijk wordt.”

Hoe kom jij na werk tot rust?

“Na een lange werkdag kom ik graag tot rust met gamen. Mijn favoriete spel op het moment is “Anno 1800″. Een echte nerd game wat ik uren kan spelen.”

Wat typeert werken bij DIT IS WIJS?

“Het is nooit saai bij DIT IS WIJS en er is altijd wel wat te doen. Systemen kunnen altijd beter of slimmer gemaakt worden. Daarnaast heb ik een fijne manager en de vrijheid om een opleiding te volgen. Daar ben ik nu naast mijn werk druk mee bezig.”

Neem jij altijd je eigen lunch mee of haal je het liever?

“Het liefst haal ik mijn lunch. Ik werk op allebei de vestigingen van DIT IS WIJS. In Hilversum haal ik altijd een broodje gezond met kaas en kip. In Rotterdam kies ik voor Italiaanse bollen met smeerworst.”

Heb jij een motto?

Mijn motto op werkgebied is: “wat niet in Byner staat bestaat niet”. Byner is het systeem waar bijna iedereen op kantoor mee werkt, dus het is belangrijk dat alle informatie hier goed in opgeslagen wordt. Verder ben ik nogal van het relativeren en is “het kan altijd erger” ook wel een motto waar ik achter sta.”

Wat is je leukste herinnering aan jouw schooltijd

“Mijn mooiste herinnering was op het mbo. Ik heb daar de studentenraad opgebouwd en daar borduren ze nu nog steeds op voort. We begonnen met een studentenraad van slechts twee studenten en toen ik wegging waren we al met twaalf. Toen kon ik het wel met een goed gevoel achterlaten.”