Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
26 april 2022 | 3 minuten leestijd

De kracht van Leerlijnen

Onze missie ‘Samen zorgen we ervoor dat er geen klas meer naar huis wordt gestuurd’ staat bij ons centraal. Net als onze collega’s, die namens ons op de school werken en daarmee onze missie kracht bijzetten. Dankzij onze workshops en onze vakkrachten worden de leerkrachten op scholen ontzorgd en kunnen zij hun tijd effectief anders inzetten. Wat maakt onze leerlijnen nu zo’n krachtige dienstverlening? Je leest het hier.

Leerlijnen: Van kwantiteit naar kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Het is een beetje een dooddoener, want dit roepen organisaties natuurlijk vaker. Door de jaren heen is ons aanbod gegroeid en zijn we met meer dan 150 verschillende leerlijnen en workshops één van de grootste aanbieders in Nederland.

Jaarlijks voeren wij evaluatiegesprekken met onze samenwerkende scholen en vakkrachten. Voor komend schooljaar hebben wij ervoor gekozen om ons aanbod te verkleinen en in te zetten op het kwalitatief verbeteren van de lesstof én de vakkracht. Voor schooljaar 2022 / 2023 bieden wij ongeveer 50 verschillende leerlijnen en workshops. Met onze vakkrachten zijn we in de inhoud van onze lespakketten gedoken. Hier hebben we met elkaar over gesproken en de inhoud van de lespakketten verbeterd. “We zijn trots op het eindresultaat en de nieuwe workshops die we gaan aanbieden bij onze samenwerkende scholen.” zegt Hans, manager van Leerlijnen.

Coachen en ontwikkelen van vakkrachten

Sonja, onze coach die wekelijks ook interessante cursussen organiseert, gaat zich de komende maanden bezig houden met het ontwikkelen van een nieuw trainingsprogramma gericht op verschillende vaardigheden. Het doel hiervan is dat de vakkrachten beter voorbereid naar een school gaan en onderdeel worden van het lerarenteam van de school. “Onze vakkrachten zijn de motor van onze leerlijnen. Als zij goed voorbereid naar een school gaan, is de vakkracht blij, de school blij maar nog belangrijker: de leerlingen blij!”, aldus Hans.

“Het nieuwe aanbod is afgestemd op de hedendaagse ontwikkelingen in de markt” vervolgt Hans. “Denk aan workshops zoals Social Media, Bouw je eigen Robot of Programmeren”. Alle workshops zijn onderverdeeld in 5 segmenten: Duurzaamheid, Burgerschap, Wetenschap & Techniek, Sport & Educatie en Kunst & Cultuur.

Benieuwd naar ons volledige aanbod of wil je meer informatie over onze leerlijnen? Bekijk dan www.ditiswijs.nl/leerlijnen/