Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
20 december 2021 | 3 minuten leestijd

Drie tips voor leuke onderwijsboeken in de kerstvakantie

Nog héél even geduld en dan kunnen we van een welverdiende kerstvakantie genieten. Even helemaal niets. Tegelijkertijd is de kerstvakantie hét moment om lekker wat leesvoer te verslinden. Waar vaak gekozen wordt voor spannende thrillers of romantische leesboeken, is het ook interessant om over het onderwijs te lezen. Nu kan je er tenslotte in alle rust (én misschien wel voor de openhaard of onder een kleedje) alle tijd voor nemen. Dit zijn onze leestips wat betreft onderwijsboeken.

1. Die ene leerling – Rik Kuiper

Die ene leerling van Rik Kuiper is een succesvolle serie in de Volkskrant en wat ons betreft bijna verplichte literatuur voor iedereen die in het onderwijs werkt. Verschillende docenten vertellen over die ene leerling die hun kijk op het onderwijs voor altijd veranderde. Al deze columns zijn nu gebundeld in een opwekkend en aangrijpend boek.  Van verdrietige en aangrijpende verhalen, tot hele aandoenlijke momenten. Rik Kuiper neemt je met zijn boek mee het klaslokaal in en vertelt verhalen die normaal achter de gesloten deuren van het lokaal blijven. Wat is het moment dat jouw visie op het onderwijs heeft doen veranderen?

2. De gelukkige leraar – Maike Douglas- Westland

Ben jij op zoek naar een herkenbaar boek waar vragen als ‘wat zijn je rechten en plichten?’ en ‘hoe zorg je goed voor jezelf als ‘het onderwijs’ niet voor jou zorgt?’ beantwoord worden? Juf Maike (Maike Douglas- Westland) neemt je mee in haar persoonlijke zoektocht en deelt in haar boek haar belangrijkste lessen en tips. Hoe zoekt zij de collectiviteit op en hoe lukt het om voor de volle 100 procent aanwezig te zijn in de klas én in je privéleven? Dit en meer lees je in dit handige onderwijsboek.

3. Onderwijs voor de 21ste eeuw – Kris van den Branden

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Zo is digitale media niet meer uit de hedendaagse maatschappij weg te denken en komen kinderen steeds eerder in aanraking met tablets en computers. Dit boek van Kris van den Branden geeft antwoord op de grote vragen over het onderwijs van de 21ste eeuw. Moet ons onderwijs ook niet veranderen? En leren kinderen nog wel de cruciale dingen die bij deze maatschappij horen? In ‘Onderwijs voor de 21ste eeuw’ van Kris van den Branden wordt in heldere taal en met concrete ideeën uitgelegd op welke manier het onderwijs in deze moderne tijd kan verbeteren. Niet alleen interessant voor leerkrachten, maar zeker ook voor leerlingen en hun ouders.

 

 

Meer informatie?

Redactie DIT IS WIJS

Ik help je graag op weg!
Neem contact op met mij.