Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
08 november 2023 | 3 minuten leestijd

DIT IS WIJS stelt zich voor: Carlijn Trouw

Vandaag stellen we je graag voor aan Carlijn Trouw, onze toegewijde Content Marketeer. Benieuwd naar Carlijn haar dagelijkse routine en wat haar drijft in deze veelzijdige functie? Lees snel verder en ontdek meer over haar passies en dagelijkse gewoonten!

Wat is jouw ochtendroutine?

“’s Ochtends ben ik vrij snel mijn bed uit. Ik ben een ochtend mens en ’s ochtends ook het scherpst. Echt een uitgebreide routine heb ik niet en ontbijten doe ik het liefst om een uur of 10 met een bakje yoghurt op kantoor. Ik sta dan ook zo kort mogelijk voordat ik de deur uit ga op.”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Als ik een bijdrage heb kunnen leveren aan mooie projecten voelt het voor mij als een geslaagde dag. Ik krijg energie van het samenwerken met anderen. Als ik, naast het afvinken van de nodige taken op mijn eigen to do list, een collega heb kunnen helpen, is mijn dag geslaagd.”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Dat is denk ik de combinatie van mijn liefde voor het marketingvak en de onderwijssector. Marketing staat helaas nog wel eens in een slecht daglicht. Maar ik vind het werk ontzettend leuk. Daarvoor vind ik het ook belangrijk om het bedrijf, de sector en de mensen waarvoor je het doet ‘echt’ te snappen. Wat drijft hen, wat hebben ze nodig. Ook vind ik het leuk dat je als marketeer veel samenwerkt met andere collega’s, dat je samen kijkt hoe je dingen anders (of nog beter) kan aanpakken.”

Hoe kom jij na werk tot rust?

“Dat begint eigenlijk al op de reis naar huis. Op de fiets door de stad. Daarnaast vind ik het heerlijk om te wandelen en een podcast te luisteren. Het liefst een podcast waar je helemaal mee gaat in het verhaal. Zo kom ik tot rust.”

Wat typeert werken bij DIT IS WIJS?

“Ik werk er pas twee maanden, dus voor nu is dat voor mij de mensen. Het is een hele fijne werkomgeving waar ik mijn plekje steeds meer vind. Ook is de natuurlijk de doelgroep waar je het uiteindelijk voor doet een hele belangrijke factor. Ik draag graag mijn steentje bij want, iedereen verdient goed onderwijs.”

Neem jij altijd je eigen lunch mee of haal je het liever?

“Altijd eigen lunch mee, klinkt misschien typisch Hollands. Maar dat geld hou ik liever in mijn zak om leuke dingen te doen. Twee boterhammen met beleg en wat rauwkost is voor mij meer dan genoeg.”

Heb jij een motto?

“Het scoort waarschijnlijk heel veel punten op de ‘cheesy motto schaal’ maar: “You can’t have a rainbow without a little rain”. Tegenslag maakt de mooie dingen vaak mooier. En achter de wolken schijnt natuurlijk de zon. Dus ook de minder leuke dingen gaan voorbij of hebben uiteindelijk een mooie kant.”

Wat was het leukste vak tijdens jouw schooltijd?

“Geschiedenis! Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ook al vond ik maatschappijleer en maatschappijwetenschappen ook ontzettend interessant. Ik had de laatste twee jaar een geweldige geschiedenis leraar die alles zo mooi en verhalend bracht. Die verhalen vind ik er ook het mooiste aan. Achter elke grote gebeurtenis schuilen honderden interessant verhalen van de personen die het mee hebben gemaakt. Ik heb er zelfs kort over nagedacht om geschiedenis docent te worden. Uiteindelijk heb ik de keuze voor Commerciële Economie gemaakt, maar ik ben toch ook wel een geschiedenis nerd.”

 

Als Content Marketeer bij DIT IS WIJS brengt Carlijn niet alleen diversiteit en toewijding naar haar werk, maar ook haar passie voor het marketingvak zelf. Dat enthousiasme, daar houden we van! Dank je wel voor het delen van je inspirerende verhaal, Carlijn.