Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
20 september 2023 | 3 minuten leestijd

DIT IS WIJS stelt zich voor: Gerald Pikkemaat

Vandaag willen we je graag voorstellen aan onze collega Gerald! Gerald is onze interim directeur van DIT IS WIJS en Bisbee. Met scherpe focus en enthousiasme gaat Gerald te werk. Nieuwsgierig naar hoe hij zijn dag start of wat hem motiveert in zijn veelzijdige rol? Duik met ons mee in dit interview en krijg inzicht in zijn passies en de routines!

Wat is jouw ochtendroutine?

“Mijn ochtendroutine begint met het opstaan, meestal vrij vroeg. Het eerste wat ik doe, is een cappuccino maken met een dubbele Nespresso. Terwijl ik van mijn koffie geniet, neem ik de tijd om te zien wat er in de wereld is gebeurd, bijvoorbeeld door het lezen van nieuwsupdates. Even een rustig moment voordat de drukte van de dag begint.”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Voor mij is een dag geslaagd als ik mijn energie goed kwijt kan, of dat nu in mijn werk is, of bijvoorbeeld met het sporten. Daarnaast hecht ik veel waarde aan het gevoel dat ik goed in contact ben geweest met de mensen om me heen, of dat nu collega’s, vrienden of familieleden zijn. Verbinding is belangrijk!”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Wat ik het leukst vind aan mijn werk is de mogelijkheid om dingen voor elkaar te krijgen en de organisatie iedere keer een stapje verder te brengen. Het gevoel van vooruitgang en groei, zowel persoonlijk als op professioneel gebied, motiveert mij. Ik waardeer de dynamiek en de uitdagingen die bij mijn functie horen.”

Hoe kom jij na werk tot rust?

“Na een drukke werkdag vind ik ontspanning in verschillende dingen. Ik praat graag even bij met mijn vrouw of kinderen over hoe de dag verlopen is. Even een moment om contact te maken met mijn thuis. Verder loop ik graag een rondje hard, wat helpt om mijn hoofd leeg te maken.”

Wat typeert werken bij DIT IS WIJS?

“Wat werken bij DIT IS WIJS echt typeert, is de constante afwisseling binnen het werk en het enthousiasme van de mensen. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het werken boeiend en uitdagend. De passie en inzet van mijn collega’s dragen bij aan een positieve werkomgeving waarin we gezamenlijk streven naar onze doelen.”

Neem jij altijd je eigen lunch mee of haal je het liever?

“Ik neem altijd mijn eigen lunch mee naar het werk. Het is voor mij een manier om bewust te kiezen voor gezonde opties en te zorgen voor een goede maaltijd tijdens de werkdag.”

Heb jij een motto?

“Mijn motto in werk is “Organiseer je eigen tegenspraak en maak jezelf overbodig in het werk van alledag door dit te delegeren”. Vanuit dit motto geef je mensen de ruimte om zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor het werk en creëer je een sterke organisatie.”

Wat was het leukste vak tijdens jouw schooltijd?

“Als afgestudeerd leraar Biologie kan ik daar natuurlijk maar 1 antwoord op geven: ‘Biologie’ natuurlijk!”

 

Dank je wel, Gerald voor het delen van deze inzichten en je persoonlijke kijk op zowel werk als het leven buiten het werk. Het is inspirerend om te horen hoe je de balans vindt en blijft streven naar groei, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. We waarderen je bijdrage aan het team van DIT IS WIJS!