Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
18 september 2023 | 3 minuten leestijd

DIT IS WIJS stelt zich voor: Hans Riemens

Vandaag stellen we je voor aan Hans Riemens. Met passie en toewijding voor talentontwikkeling maakt hij als Label owner van de afdeling Talenten het onderwijs elke dag een stukje beter. Benieuwd hoe Hans zijn dag begint en wat hem drijft in zijn werk? Lees vooral verder voor een kijkje in de dagelijkse bezigheden van Hans!

Wat is jouw ochtendroutine?

“Om 06:30 uur gaat de wekker en na een goed ontbijt, reis ik van uit het ‘Brabantse land’ naar de van Nelle fabriek in Rotterdam. Op kantoor neem ik met de collega’s de agenda door.
Staan er overleggen gepland?  Hebben we kennismakingsgesprekken met kandidaten? Zijn er afspraken op scholen of met besturen? Geen dag is het zelfde, maar dat maakt het werken bij DIT IS WIJS juist zo interessant!”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Mijn dag is geslaagd als ik de dingen heb kunnen doen die ik mij had voorgenomen. Dat kan van alles zijn, van het tekenen van een overeenkomst met een school of bestuur, een bijdrage leveren aan de organisatie van een startbijeenkomst van nieuwe Talenten tot het bakken van pannenkoeken voor de collega’s.”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Voor mij is het een uitdaging om de kwaliteit van onze dienstverlening stapje voor stapje te verbeteren. Dat betekent dat ik met het team van coaches er naar streef onze talenten een optimale begeleiding te geven tijdens hun opleiding tot leerkracht of pedagogisch medewerker. Dat betekent er op ieder moment voor hen zijn en samen de opleiding tot een succes te maken. Een bijdrage leveren aan de oplossing van het lerarentekort in het onderwijs en het tekort aan pedagogisch medewerkers in de kinderdagopvang is voor mij dé reden om iedere dag weer gemotiveerd aan de slag te gaan.”

Hoe kom jij na werk tot rust?

“Door te genieten van de mooie dingen in het leven! Voor mij betekent dat, een goed glas wijn, een lekker etentje met familie en vrienden en in het weekend vind je mij sowieso op de golfbaan!”

Wat typeert werken bij DIT IS WIJS?

“Kenmerkend voor het werken bij DIT IS WIJS, is de informele sfeer waarin wordt (samen)gewerkt. Onderling overleg en goede afstemming is erg belangrijk, hiermee behalen we voor onze leerkrachten, vakkrachten, talenten én scholen het beste resultaat!”

Neem jij altijd je eigen lunch mee of haal je het liever?

“Ik neem altijd mijn lunch mee, geen dag zonder krentenbolletje! Nou ja altijd… soms op vrijdag een broodje pikante kip.”

Heb jij een motto?

“Als je niet beweegt, kom je nergens’. Ik vind het belangrijk dat mensen initiatief nemen, zich blijven ontwikkelen, maar ook interesse tonen in anderen en behulpzaam zijn. Dit geldt uiteraard ook voor mij!”

Wat was het leukste vak tijdens jouw schooltijd?

“Pfff, dat is al lang geleden… Geschiedenis, het Romeinse rijk, WO II, Martin Luther King, ik vond alles interessant! Dit kwam ook door de geschiedenisleraar, ik heb nooit meer een leraar gehad die zo boeiend kon vertellen.”

 

Met dit interview krijgen we een inkijkje in het dagelijkse leven van Hans Riemens, onze Label owner afdeling Talenten bij DIT IS WIJS. Hier zet hij zich in om de kwaliteit en impact van talentontwikkeling in het onderwijs en op de kinderdagopvang te vergroten.