Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
20 november 2023 | 3 minuten leestijd

DIT IS WIJS stelt zich voor: Jill van den Bos

Maak kennis met Jill van den Bos, onze gedreven adviseur en accountmanager voor het primair onderwijs! Jill brengt haar expertise en enthousiasme dagelijks in praktijk door een sleutelrol te spelen in de verbinding tussen scholen en onderwijsprofessionals. Benieuwd hoe zij deze uitdagende en veelzijdige rol invult? Lees verder en ontdek meer over Jill’s dagelijkse werkzaamheden en hoe zij persoonlijke ontwikkeling en professionele groei combineert.

Wat is jouw ochtendroutine?

Sinds deze week wil ik mijn ochtenden eigenlijk wat anders gaan indelen, omdat ik van nature geen ochtendmens ben en nu vaak wakker word als een panda. Normaliter word ik in het weekend wakker rond 08.00 uur, maar om 06.30 uur opstaan doordeweeks vind ik soms toch nog intens. Om minder panda te zijn in de ochtenden kan ik natuurlijk beginnen om eerder naar bed te gaan, maar om mijzelf een beetje te helpen start ik mijn dag met een cappuccino. Hiervoor heb ik een hele leuke mok, mensen om mij heen noemen het eerder een soepkom. Die vul ik met een lading melk en mijn vaste koffie: Starbucks Blonde Espresso Roast.

Verder probeer ik elke ochtend mijn collageen booster in te nemen, dit is een middeltje om je huid mooi te houden. Of dit een fabeltje is of de waarheid, kan ik jullie helaas nog niet vertellen, maar kom ik later op terug. Daarnaast neem ik elke ochtend een vitaminepil voor mijn haar en stap ik daarna de auto in naar werk. In de auto knal ik een podcast aan of een lekker nummertje.

Wel wil ik iets gaan toevoegen aan mijn ochtenden, dat is mediteren. Vanmorgen heb ik dit voor het eerst gedaan, dit beviel mij erg goed. Dit moet ik nog zien vol te houden, want dat vind ik soms nog wel eens lastig.

Ontbijten doe ik vaak op werk, want mijn haren en wimpers fatsoenlijk maken kost mij al heel veel tijd haha!”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Als ik thuiskom met nog voldoende energie, een voldaan gevoel en wanneer ik zowel mijn werkdoelen als persoonlijke doelen gehaald heb. Dit is vaak na een werkdag waarin ik volledige focus had voor mijn werk, gelachen heb met mijn collega’s en er een positieve sfeer heerst op de werkvloer. Daarnaast is het natuurlijk leuk als ik hiervoor word beloond en er plaatsingen vallen.

Mijn persoonlijke doelen zijn ook sporten, voldoende water drinken, gezonder eten en genoeg slapen. Hier ben ik nog lang niet, maar als dit mij allemaal zou lukken, ben ik echt een heel blij ei aan het einde van de dag. Wel heb ik besloten om dit in kleine stapjes te doen, anders ben ik over twee jaar pas een blij ei, omdat ik soms te veel wil en er dan juist niks lukt!

Uiteraard houd ik ook van lekker eten, feestjes en de hort op gaan met vrienden.”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Het sociale contact dat je hebt met de mensen, op zowel schoolniveau als het contact met je kandidaten. Ik vind het leuk als beide partijen tevreden zijn en je uiteindelijk echt een klik/band met iemand ontwikkelt. Daarnaast ontmoet je veel diverse mensen en leer je inspelen op iemand zijn behoeftes. Verder kom je ook op veel plekken en is geen één dag hetzelfde.”

Hoe kom jij na werk tot rust?

“Na werk, al moet ik mezelf er altijd naar toe schoppen, kom ik wel echt tot rust door te sporten. Ik doe voornamelijk aan boksen en fitness. Dit zijn wel echt de uurtjes waarin ik niet met mijn telefoon bezig ben en echt een volledige focus heb op het sporten. Verder probeer ik thuis te relaxen door een serie te kijken of soms te lezen.

Deze week probeer ik ook weer nieuwe dingen uit, zoals paddelen met mijn familie en een dansles te volgen met mijn nichtje. Voorheen deed ik ook aan Yoga, dit wil ik ook weer eens in mijn week proppen. Ook relax ik door met vrienden of familie te zijn, zoals een hapje eten.”

Wat typeert werken bij DIT IS WIJS?

“Als werknemer bij DIT IS WIJS moet je flexibel zijn. We zijn meerdere keren van koers veranderd, dit kan soms lastig zijn maar het houdt je werk ook weer leuk en daarnaast geeft het je ruimte om hierin in mee te denken.”

Neem jij altijd je eigen lunch mee of haal je het liever?

“Ik haal het altijd, omdat ik te lui ben om mijn eigen eten mee te nemen. Dit kost mij enorm veel geld in de week en daarnaast is het vaak ongezond. Dus ook weer een persoonlijk doel, mijn eigen eten klaarmaken. Vandaag mee begonnen, wat een eiwitrijk ontbijtje en lunch is geworden. Schouderklopje voor mezelf!”

Heb jij een motto?

“Ja zeker! Mijn vader vertelt mij van jongs af aan al “Het leven is mooi, maar je moet het zien”. Als ik zat te klagen of even uit mijn hum was, maar ook bij mooie momenten roept mijn vader “het leven is mooi” en dan riep ik terug “maar je moet het zien”.

Ik heb dit ook getatoeëerd, wel in het Bahasa, omdat mijn moeder Indisch bloed heeft. Dit was mijn eerste tatoeage, waar beiden ouders niet blij mee waren, omdat ze tatoeages toentertijd nog ontzettend ordinair vonden. Nadat mijn vader twee dagen boos was en niet met mij sprak, vond hij het later toch stiekem wel leuk dat het ons levensmotto was haha.”

Wat was het leukste vak tijdens jouw schooltijd?

“Ik vond vroeger gym altijd leuk, apenkooien vond ik enig.”

 

Jill speelt een cruciale rol in het versterken van de banden tussen onderwijsinstellingen en onze organisatie. Met een bak aan ervaring en enthousiasme staat ze elke dag weer klaar om het onderwijs in Nederland bij te staan. Dankjewel Jill voor het delen van je verhaal!