Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
30 oktober 2023 | 3 minuten leestijd

DIT IS WIJS stelt zich voor: Lars Valk

Vandaag stellen we je graag voor aan Lars Valk, onze toegewijde Ad hoc Matcher binnen DIT IS WIJS. Zijn rol draait om het vinden van invallers voor scholen, om te voorkomen dat klassen naar huis worden gestuurd. Benieuwd hoe Lars zijn dag begint en wat hem drijft in deze veelzijdige functie? Lees verder en ontdek meer over zijn passies en dagelijkse routines!

Wat is jouw ochtendroutine?

“Zelf vind ik het prettig om ruim op tijd te zijn, mijn laptop opstarten en een kop koffie met een standje sterk zetten. Daarna loop ik langs mijn collega’s om goedemorgen te zeggen en vragen of alles goed gaat, dan is het tijd om de mails te bekijken en de aanvragen na te lopen die openstaan. Vanuit hier probeer ik weer veel scholen te kunnen helpen met een invaller.”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Mijn dag is geslaagd wanneer er veel scholen weer geholpen zijn met een invalleerkracht, hierdoor hoeven de kinderen niet naar huis toe en kunnen zij het onderwijs krijgen wat zij verdienen. Dit geeft mij motivatie in mijn werk.”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Het leukste aan mijn werk is als je van scholen en invallers te horen hebt gekregen dat zij een leuke dag hebben gehad met elkaar, vanuit hier kan dus ook de vraag komen vanuit de school of de invaller nog een dag zou willen werken en dan heb je daarin een goede match gemaakt.”

Hoe kom jij na werk tot rust?

“Nadat ik klaar ben met mijn werkdag zorg ik altijd dat er een podcast is gedownload voor in de auto en zo rustig naar huis toe kan rijden en mezelf op andere vlakken kan ontwikkelen. Nadat ik gegeten heb probeer ik bijna elke avond te sporten, dat is met name fitness of padel. Als ik dit gedaan heb dan ga ik nog even op de bank liggen om een potje voetbal te kijken of een serie.”

Wat typeert werken bij DIT IS WIJS?

“Dat is een van onze belangrijkste kernwaarde ‘samen’, je merkt dat wij met iedereen naar een doel toewerken. Samen willen wij ervoor zorgen dat de scholen ontzorgt worden in de problemen die er zijn, hiervoor moeten wij met alle afdelingen binnen de organisatie schakelen om ervoor te zorgen dat iedereen geholpen kan worden.”

Neem jij altijd je eigen lunch mee of haal je het liever?

“Zelf probeer ik altijd mijn eigen lunch mee te nemen vanuit huis. Af en toe grijp ik wel eens mis thuis en dan haal ik wel mijn broodjes bij de winkel in de Van Nelle fabriek.”

Heb jij een motto?

“Wat betreft mijn motto, leef ik volgens de overtuiging “Samen sta je sterker dan alleen”. Dit weerspiegelt mijn geloof in de kracht van samenwerking en teamwerk om doelen te bereiken.”

Wat was het leukste vak tijdens jouw schooltijd?

“Ik vond economie het leukste vak op school, hierdoor vergroot je je eigen kennis over financiële zaken en daarbij had ik altijd goede cijfers. Dat maakt het natuurlijk ook wat makkelijker om hiervoor te kiezen.”

 

Ik hoop dat je door dit interview een beter inzicht hebt gekregen in de dagelijkse routines van Lars en wat zijn werk bij DIT IS WIJS voor hem betekent. Samen met Lars streven we ernaar om een positieve impact te hebben op het onderwijslandschap. Dankjewel Lars!