Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
04 december 2023 | 3 minuten leestijd

DIT IS WIJS stelt zich voor: Margot van Ravensberg

Maak kennis met Margot van Ravensberg. Margot werkt al 5 jaar als adviseur matcher bij DIT IS WIJS in Noord-Holland. Ben je benieuwd hoe haar typische werkdag eruitziet? Lees dan snel verder!

Wat is jouw ochtendroutine?

“Mijn ochtendroutine begint met een lekker kopje koffie, gevolgd door een gezond sapje. Dat geeft me de energie die ik nodig heb om mijn dag te beginnen.”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Voor mij zijn dat de waardevolle gesprekken die ik voer, of het nu met een schoolleider, een onderwijsprofessional of een collega is. Ik geniet ervan anderen een goed gevoel te bezorgen en betrokken te zijn. En natuurlijk, er moet gelachen worden!”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Het leukste aan mijn werk is de mogelijkheid om verbinding te maken met mensen. Het opbouwen en onderhouden van relaties is een essentieel onderdeel van mijn rol als adviseur matcher.”

Hoe kom jij na werk tot rust?

“Na een intensieve werkdag kom ik tot rust door even lekker met mijn hond naar buiten te gaan. Daarnaast verwent lekker eten mij, en als ik nog energie over heb, ga ik graag naar de sportschool om te bewegen.”

Wat typeert werken bij DIT IS WIJS?

“Werken bij DIT IS WIJS typeert zich als dynamisch en betrokken. Je moet flexibel zijn, want geen dag is hetzelfde. Het is een omgeving waarin je constant wordt uitgedaagd, en betrokkenheid en flexibiliteit zijn essentieel.”

Neem jij altijd je eigen lunch mee of haal je het liever?

“Wat betreft mijn lunch, ik neem meestal mijn eigen lunch mee, vaak een lekkere salade of een wrap. Ik probeer voedselverspilling te verminderen door restjes van de vorige dag mee te nemen.”

Heb jij een motto?

“Mijn motto is: “Life isn’t about waiting for the storm to pass; it’s about learning to dance in the rain.” Het is misschien een beetje cliché, maar het past perfect bij mijn levensfilosofie.”

Wat was het leukste vak tijdens jouw schooltijd?

“Tijdens mijn schooltijd had ik geen specifiek favoriet vak, maar ik waardeerde vooral mijn studietijd vanwege het studentenleven en de waardevolle mensen die ik heb ontmoet. Het echte leren begon voor mij pas toen ik aan het werk ging, en ik ben dankbaar voor de twee hbo-opleidingen die me veel kansen hebben geboden op de arbeidsmarkt.”

 

Dankjewel Margot. Het was interessant om meer te weten te komen over jouw dagelijkse ervaringen als adviseur matcher bij DIT IS WIJS. Je inzet voor het opbouwen van relaties en het delen van positiviteit is bijzonder!