Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
04 oktober 2023 | 3 minuten leestijd

DIT IS WIJS stelt zich voor: Sonja van der Veen

Vandaag stellen we je graag voor aan Sonja van der Veen, onze toegewijde Coach onderwijsprofessionals binnen DIT IS WIJS. Haar rol bestaat uit het begeleiden en coachen van docenten op een persoonlijke en doeltreffende manier. Benieuwd hoe Sonja haar dag begint en wat haar drijft in deze veelzijdige functie? Lees verder en ontdek meer over haar passies en dagelijkse routines!

Wat is jouw ochtendroutine?

“Mijn ochtendroutine begint ruim een uur voordat ik de deur uitga. Ik ben geen ochtendmens, dus ik heb die tijd nodig om rustig wakker te worden. Een uitgebreide douche en een stevig ontbijt zijn essentieel om mijn dag goed te beginnen.”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Voor mij is een geslaagde dag nauw verbonden met mijn vermogen om anderen te helpen. Wanneer ik professionals succesvol voor de klas heb kunnen plaatsen of met leuke directies heb gesproken, voel ik me voldaan. Een soepel verlopende dag volgens planning draagt ook bij aan dat gevoel van succes.”

Wat vind jij het leukst aan je werk?

“Wat ik het leukst vind aan mijn werk bij DIT IS WIJS is de autonomie die ik heb. Ik kan mijn eigen planning maken en beheren, en dat vind ik erg belangrijk. Bovendien geniet ik van het feit dat ik veel door Nederland kan rondreizen en veel interessante mensen ontmoet.”

Hoe kom jij na werk tot rust?

“Na een lange werkdag kom ik graag tot rust door te sporten en lekker te eten. Het is belangrijk voor me om even te ontspannen en nieuwe energie op te doen.”

Wat typeert werken bij DIT IS WIJS?

“Werken bij DIT IS WIJS betekent voor mij flexibel kunnen zijn. Het vermogen om me aan te passen aan verschillende situaties en uitdagingen is cruciaal in mijn functie als Coach Onderwijsprofessionals.”

Neem jij altijd je eigen lunch mee of haal je het liever?

“Wat betreft lunchgewoonten, ik haalde mijn lunch liever omdat ik dan niet hoefde te plannen. Maar onlangs ben ik overgestapt naar het meenemen van mijn lunch, omdat dit me meer controle geeft over wat ik eet.”

Heb jij een motto?

“Mijn persoonlijke motto is “Just do it!” Het is een eenvoudige maar krachtige zin die mijn aanpak van het leven en werk goed samenvat. Het helpt me om gewoon actie te ondernemen en mijn doelen na te streven.”

Wat was het leukste vak tijdens jouw schooltijd?

“Tijdens mijn schooltijd ontdekte ik een passie voor drama, wat mijn liefde voor creativiteit en expressie in de loop der jaren heeft versterkt. Deze passie helpt me om op een unieke en boeiende manier met onderwijsprofessionals om te gaan.”

 

Ik hoop dat je door dit interview een beter inzicht hebt gekregen in de dagelijkse routines van Sonja en wat werken bij DIT IS WIJS voor Sonja betekent. Dankjewel voor je verhaal!