Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
30 juli 2020 | 3 minuten leestijd

De leukste onderwijsboeken voor in de zomervakantie

Hoera, zomervakantie! Even helemaal niets, heerlijk. Tegelijkertijd is het de perfecte periode om lekker wat leesvoer tot je te nemen. Waar vaak gekozen wordt voor spannende thrillers of romantische leesboeken, is het ook interessant om over het onderwijs te lezen. Nu kan je er tenslotte in alle rust (én in het zonnetje!) over nadenken en van genieten. Dit zijn onze leestips.

 

1. Onderwijs voor de 21ste eeuw – Kris van den Branden


Is het verstandig om massaal computers en tablets in de klas in te voeren zodat leerlingen 21e-eeuwse vaardigheden opdoen? En ben je benieuwd naar hoe het onderwijs in deze tijd er nou uit ‘hoort’ te zien? Dan is dit boek zeker wat voor jou! In ‘Onderwijs voor de 21ste eeuw’ van Kris van den Branden wordt in heldere taal en met concrete ideeën uitgelegd op welke manier het onderwijs in deze moderne tijd kan verbeteren. Niet alleen interessant voor leerkrachten, maar zeker ook voor leerlingen en hun ouders. 

2. Klaskit: Tools voor leraren – Pedro de Bruyckere 


Wat veel leerkrachten beamen, is dat lesgeven niet aan de hand van een checklist gaat. Waar in een kookboek stapje voor stapje beschreven staat hoe je het beste eindresultaat kan bereiken, is er in het onderwijs geen klinkklare lijst die je kunt afvinken om ervoor te zorgen dat leerlingen alle verkregen lesstof kunnen onthouden. In het boek ‘Klaskit: Tools voor leraren’ beschrijft pedagoog Pedro de Bruyckere hulpmiddelen die écht werken. Zeker de moeite waard!

3. Hoera, ik sta voor de klas! – diverse auteurs 

Ben jij iemand die niet zo warm loopt van informatieve boeken, maar liever verhalende teksten leest? Dan raad ik je het boek ‘Hoera, ik sta voor de klas!’ aan. Deze bundel staat boordevol positieve onderwijsverhalen, geschreven vanuit het perspectief van verschillende leerkrachten. Laat je inspireren en motiveren door mensen die vol passie vertellen over hun vak. 

4. Een dikke tien van Meester Mark – Mark van der Werf


Wellicht heb je ze wel eens voorbij zien komen: de briljante ingevingen, ontwapenende foutjes en lieve berichtjes van leerlingen die Meester Mark verzamelt en online zet. In ‘Een dikke tien van Meester Mark’ vind je de pareltjes die leerkrachten en ouders dagelijks vinden in werkboekjes en schriften. Het perfecte boek voor iedereen die opkikkert van kinderlogica!