Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
17 mei 2021 | 3 minuten leestijd

Drie vragen aan Frank Voskuil, oprichter van DIT IS WIJS

We kennen DIT IS WIJS als onderwijsdetacheerder. Hoe is het eigenlijk begonnen? Drie vragen aan Frank Voskuil, de oprichter van DIT IS WIJS.

Je hebt een passie voor ontwikkeling. Is DIT IS WIJS ook hieruit ontstaan?

“Zeker! Ik geloof dat kinderen het beste en leukste leren als ze naar hun eigen talent en kwaliteiten kunnen groeien. Daarom begon ik met sportieve workshops, zoals streetsurf, om leerlingen na school op te vangen.”

Workshops hebben we nu nog. 

“Klopt, samen met mijn team werkte ik dit idee in 2009 verder uit en ontwikkelden we er lesstof voor. Mijn ervaring als docent Veiligheid en Vakmanschap en Sport en Beweging kwam hierin goed van pas. Het concept sloeg aan en we zagen meer kansen!” 

En toen…

“…werd DIT IS WIJS een bedrijf! Dit was het begin van leerlijnen zoals we ze nu aanbieden. Streetsurf werd omgetoverd tot de leerlijn Actieve Educatie. Kinderen werden niet alleen sportief meer uitgedaagd; ze leerden ook belangrijke competenties zoals samenwerken en communiceren. Ook leerden ze cognitieve vaardigheden door reken- en taalspelletjes die in het lesmateriaal zijn verwerkt.”

Welke leerlijnen we vandaag allemaal hebben? Bekijk ons hele aanbod!

Naast Leerlijnen zetten we ook vakkrachten in. Hoe is dit begonnen?

“In hetzelfde jaar richtte ik Sportwerk op. DIT IS WIJS maakte kennis met detachering om sportieve medewerkers te bemiddelen bij sportieve bedrijven. Meer dan alleen een workshop met vakkracht en lesmateriaal, vroegen scholen ons steeds vaker of onze vakkrachten hun groepsleerkrachten konden vervangen.” 

En zo geschiedde…

“Met deze vraag uit de markt en onze passie voor het onderwijs lanceerden we in 2013 een nieuw concept: DIT IS WIJS Personeelsdiensten voor het inzetten van onderwijsprofessionals. Met onze focus op ontwikkeling breidden we al snel uit; de academy werd opgericht, ons Talents Traject kwam tot stand. Alles om kinderen te helpen ontwikkelen. Dat begint bij het onderwijs en de onderwijskrachten zelf!”

DIT IS WIJS bestaat inmiddels 12 jaar. Waarom werkt het concept?

“Onze kracht is dat we onze talenten op de juiste plek zetten. Op een school die bij ze past, voor een klas waar ze in hun kracht staan. Onze professionals snappen hoe ze les moeten geven en hoe je groepen inspireert. Ze hebben plezier in wat ze doen, en dat heeft een positief effect op de kids.”

Nog een afsluiter? 

“Altijd positief blijven. Het onderwijs kent veel uitdagingen, maar het blijft een prachtig vak. Wij blijven ons inzetten voor onze missie: geen klas meer naar huis! Daar ligt onze toekomst.”

Meer weten over DIT IS WIJS? Bekijk op www.ditiswijs.nl/over-ons/.