Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
08 maart 2019 | 3 minuten leestijd

Een dag uit het leven van een recruiter bij DIT IS WIJS

Het is vrijdag en zo vlak voor het weekend neem ik jullie een dagje mee in het leven van recruiter bij DIT IS WIJS.

Mijn naam is Malou en ik ben recruiter voor de regio Drechtsteden. Sinds kort behoren ook Rotterdam – Zuid en Voorne – Putten tot mijn regio. Bij binnenkomst op kantoor zet ik mijn computer aan en na de eerste bak koffie is het een vaste prik om de dag te beginnen met mijn collega’s. Dit noemen wij de dagstart. Hier bespreken wij onze prioriteiten van de dag en wie welke taken oppakt.

Vervolgens is het tijd om juffen en meesters te zoeken voor twee klassen voor verschillende scholen en groepen. Vandaag heb ik twee intakegesprekken, de eerste is met een onderwijsassistent en de tweede met een leerkracht. In mijn gesprek focus ik mij volledig op de wensen en behoeften van de kandidaat en op zijn/haar kwaliteiten. Tijd om een mooie match te maken. Tussen deze twee gesprekken door bel ik nog met een aantal leerkrachten om te vragen hoe het gaat in de klas of om met hen een leuke nieuwe uitdaging te bespreken.

Voordat ik het doorheb is het tijd voor de lunch, op vrijdagen bestellen we gezamenlijk lunch en kiezen we vaak voor iets lekkers. Na de lunch staat er een overleg in de agenda met mijn collega om te overleggen hoe wij ervoor kunnen zorgen dat we nog meer scholen en docenten kunnen helpen.

Tot slot verwerk ik de administratie van de gevoerde intakegesprekken in het systeem en zorg ik dat alle dossiers compleet zijn. Mijn collega heeft nog een nieuw verzoek ontvangen vanuit een school, dus ik schrijf nog een korte, maar boeiende tekst om ook voor volgende week weer kandidaten uit te nodigen en gesprekken in te plannen op een mooie baan die bij hen past. Ik heb al mijn to-do punten van vandaag afgestreept en voordat ik het door heb is mijn dag alweer voorbij. Om het weekend goed in te luiden drinken we nog een drankje en sluiten de week voldaan af!