Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
19 juni 2020 | 3 minuten leestijd

Eén op zes scholen kampt met lerarentekort

Hoewel de volledige heropening van de basisscholen over het algemeen goed verlopen is, kampen scholen met grote personeelstekorten. Volgens schoolleiders zijn meer investeringen nodig om het lerarentekort aan te kunnen pakken. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 726 schooldirecteuren. Er is werk aan de winkel.

Een op de zes scholen kampt met een tekort aan leraren. Naast het reguliere personeelstekort en ziekmeldingen zijn er ook leraren die wegvallen door corona, blijkt uit de peiling. Een deel van de docenten blijft momenteel thuis, bijvoorbeeld omdat ze zelf in een risicogroep vallen of dat iemand uit het gezin klachten heeft. 

“Het tekort aan leraren en schoolleiders was al schrijnend, maar zeker met deze crisis zorgt het voor problemen. Zeker omdat je de klassen niet groter kunt maken”, stelt AVS-voorzitter Petra van Haren. Scholen willen meer investeren om het lerarentekort aan te pakken.

Bij DIT IS WIJS denken we graag met de scholen mee. “Als adviseur hebben we dagelijks contact met schooldirecteuren en teammanagers. We snappen waar hun pijnpunten en behoeften liggen en zijn sterk in het oplossen van capaciteitsuitdagingen”, aldus Wim Bubberman (CEO). “Met oog en aandacht voor de scholen die met ons werken gaan wij voor langdurige samenwerkingen. We bundelen onze krachten, zodat er in de toekomst geen klas meer naar huis gestuurd wordt.”

Op zoek naar een leerkracht voor schooljaar 2020/2021? Zo kunnen wij helpen.