Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
06 december 2023 | 3 minuten leestijd

Gezellige DIY-ideeën voor de Feestdagen!

Nu sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken, komt de magie van kerst langzaam dichterbij. Het is tijd om de sinterklaasversieringen op te bergen en je voor te bereiden op de betovering van kerst. In deze blog delen we leuke ideeën voor kerst knutselen met kleine kinderen, zodat je samen met hen kunt genieten van de feestelijke voorbereidingen!

1 Zoutdeeg Kerstversieringen

Maak je eigen zoutdeeg om prachtige kerstversieringen te creëren. Meng 2 kopjes bloem, 1 kopje zout en 1 kopje water tot een deeg ontstaat. Rol het deeg uit en laat de kinderen kerstfiguren uitsteken met koekjesvormen, zoals sterren, kerstbomen en rendieren. Bak de creaties in de oven tot ze hard zijn en laat de kinderen ze daarna schilderen en versieren. Hang de zelfgemaakte versieringen in de kerstboom voor een persoonlijke touch.

2 Papieren Sneeuwvlokken

Laat de kinderen prachtige papieren sneeuwvlokken maken om de kerstboom te versieren. Geef ze vierkante vellen wit papier en laat ze vouwen en knippen om ingewikkelde sneeuwvlokpatronen te creëren. Zorg voor gekleurd papier voor extra variatie. Deze sneeuwvlokken voegen een vleugje winterse magie toe aan de boom.

3 Natuurlijke Decoraties

Ga met de kinderen op een natuurwandeling en verzamel dennenappels, takjes, en gedroogde bladeren. Deze natuurlijke elementen kunnen worden beschilderd en versierd met glitters en lint. Hang ze in de kerstboom voor een rustieke uitstraling en een vleugje buiten naar binnen.

4 Foto Ornamenten

Creëer blijvende herinneringen door foto ornamenten te maken. Laat de kinderen kleine foto’s van zichzelf of familieleden versieren met glitters, lint en gekleurd papier. Voeg een lintje toe om ze in de boom te hangen. Deze ornamenten zullen jarenlang gekoesterde kerstherinneringen oproepen.

5 Kerstsokken

Laat de kinderen hun eigen kerstsokken versieren. Geef ze effen witte sokken en textielverf of stiften om hun ontwerpen te maken. Laat ze hun naam of een speciale boodschap toevoegen. Deze gepersonaliseerde sokken kunnen worden opgehangen aan de openhaard of in de kerstboom.

 

Met deze leuke en creatieve ideeën kunnen kleine kinderen samen met jou genieten van het versieren van de kerstboom en het creëren van mooie herinneringen tijdens de feestdagen. Veel plezier met knutselen!