Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
09 oktober 2023 | 3 minuten leestijd

Herfst knutselen

Nu de zomer alweer voorbij is en de herfst is begonnen, is het tijd om te genieten van de warme kleuren, knusse sfeer en creatieve mogelijkheden die dit seizoen te bieden heeft. De herfst is een geweldige periode om samen met je leerlingen aan leuke knutselprojecten te werken en je klaslokaal te transformeren tot een herfstig paradijs. In deze blog delen we inspiratie en ideeën voor herfstknutsels, zodat je de schoonheid van dit seizoen in je klas kunt brengen.

1 Herfst knutselen: bladeren schilderen

Laat de kinderen op zoek gaan naar mooie herfstbladeren in verschillende vormen en maten. Vervolgens kunnen ze deze bladeren gebruiken als sjabloon om herfstbladeren te schilderen. Laat ze met warme herfstkleuren zoals rood, oranje en geel aan de slag gaan. Het resultaat is een prachtige herfstboom op papier!

 

2 Pompoen decoratie

Pompoenen zijn onlosmakelijk verbonden met de herfst. Laat de kinderen kleine pompoenen schilderen of versieren met stickers, glitters, en andere knutselmaterialen. Deze pompoentjes kunnen dienen als herfstige decoratie in het klaslokaal of als leuke cadeautjes voor de ouders. Halloween staat ook om de hoek, de geweldige creaties kunnen dus ook daarvoor worden gebruikt. Twee vliegen in een klap!

Benodigdheden:

  • Pompoen
  • Glitter
  • Stickers
  • Verf
  • Kwasten

3 Herfstige handafdrukken

Met verf in herfstkleuren kunnen kinderen hun handafdrukken maken op papier. Vervolgens kunnen ze met bruine verf een boomstam onder hun handafdrukken schilderen. De handafdrukken worden zo de bladeren van de herfstboom. Dit is een leuke en persoonlijke knutsel om mee naar huis te nemen.

4 Kastanjes en eikels

Ga met de klas op zoek naar kastanjes, eikels en andere herfstschatten in de buurt van de school. Laat de kinderen deze schatten gebruiken om herfstige kunstwerken te maken. Denk aan kastanje-diertjes, eikelmannetjes of kastanjepoppetjes. Het is een geweldige manier om de natuur bij het knutselen te betrekken.

 

5 Paddenstoelen knutselen

Laat de kinderen herfstblaadjes in verschillende kleuren en vormen knippen. Deze kunnen ze aan een tak bevestigen met touw, lint of draad, waardoor er een prachtige herfstige mobile ontstaat. Hang de mobile in het klaslokaal op en laat de herfstblaadjes dansen in de wind.

 

Knutselen in de herfst is niet alleen leuk, maar ook educatief. Het stimuleert de creativiteit, fijne motoriek en het begrip van seizoenen bij kinderen. Dus ga samen met je leerlingen aan de slag en laat de herfstpracht tot leven komen in het klaslokaal. Veel knutselplezier!