Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
26 februari 2020 | 3 minuten leestijd

Een kijkje achter de schermen: Hoe is het om stage te lopen bij DIT IS WIJS?

Hoe is het om als stagiaire bij DIT IS WIJS te werken? Meghan loopt stage op de marketing afdeling. Tijd om haar te vragen hoe zij haar stagetijd ervaart!

Vertel eens Meghan, wat studeer jij?

Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de studie Commerciële Economie op De Haagse Hogeschool. Ik volg deze studie met veel plezier en heb in theorie een hoop geleerd over onder andere (online) marketing, branding en sales. Om mijn skills in praktijk toe te passen, kreeg ik de opdracht om een stage te zoeken.

Hoe ging het solliciteren?

Het zoeken van een stage ging niet zo heel gemakkelijk, vanwege de starttijd en de duur van de stage. De hoop was al aan het wegzakken, tot ik ineens DIT IS WIJS tegenkwam. Ik pakte meteen mijn telefoon op en belde of het mogelijk was om stage te lopen bij DIT IS WIJS. Al snel stond er een sollicitatiegesprek op de planning waarin ik mezelf moest verkopen als dé marketing stagiaire.

Na het sollicitatiegesprek kreeg ik een rondleiding door het kantoor en kon ik vast een beetje de sfeer proeven. Een paar dagen later werd ik gebeld met het goede nieuws: ik mocht stage lopen bij DIT IS WIJS!

Ik raad iedereen zeker aan om stage te lopen bij DIT IS WIJS. Er valt hier heel veel te leren en je zit hier omringd door leuke en enthousiaste mensen.

Hoe zagen jouw eerste weken eruit?

Op mijn eerste stagedag werd ik door iedereen warm ontvangen en stond er een bos bloemen op mijn bureau. De eerste week werd ik vooral doodgegooid met informatie en moest ik leren met verschillende soorten programma’s te werken. Ik weet nog wel dat ik ’s avonds zo moe was, dat ik om 22.00 al sliep. Het was wel even wennen aan de kantoortijden, plus twee uur in de spits reizen.

Naarmate de weken vorderden, mocht ik steeds meer zelf doen, mijn eigen invulling geven en ideeën uitwerken. Het blijft leuk als je door Facebook scrolt en je een post tegenkomt die je zelf hebt gemaakt.

Ben je nog steeds blij met je keuze om bij DIT IS WIJS stage te lopen?

Ik zit nu over de helft van mijn stagetijd en ik ben nog steeds heel blij dat ik stage loop bij DIT IS WIJS. Ik vind de grootte van het bedrijf en de manier van omgang binnen DIT IS WIJS heel fijn. Als ik een vraag heb, dan loop ik gewoon naar het bureau van een collega. Ik kan zelfs de directiekamer inlopen voor vragen. Wel is het bedrijf groot genoeg om er veel te kunnen leren. Binnen de marketing mag ik ook veel verschillende dingen doen, wat ik leuker en leerzamer vind dan focussen op één bepaalde soort marketing.

Hoe is het contact met je collega’s?

Helaas kan ik nooit bij de vrijmibo zijn, maar ondanks dat heb ik mijn collega’s beter leren kennen. Om een beeld te krijgen van wat mijn collega’s nou eigenlijk doen, heb ik dagen gepland staan waarop ik mee mag kijken. Zo ben ik bijvoorbeeld mee geweest naar een evaluatiegesprek met een school en ga ik binnenkort mee naar een coaching gesprek met een docent.

Hoelang ben je nog op kantoor te vinden?

Nog maar anderhalve maand en dan zit mijn stage er alweer op. Het gaat wel weer wennen zijn, om straks weer in de schoolbanken te zitten en de koffieautomaat – een paar stappen van mijn bureau verwijderd – ga ik gegarandeerd missen.

Zou je DIT IS WIJS aanraden aan andere studenten?

Ik raad iedereen zeker aan om stage te lopen bij DIT IS WIJS. Er valt hier heel veel te leren en je zit hier omringd door leuke en enthousiaste mensen.

 

Lijkt het jou leuk om stage te lopen of te werken bij DIT IS WIJS? Bekijk hier onze openstaande vacatures op ons kantoor!