Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
03 maart 2023 | 3 minuten leestijd

4 tips die jou helpen om jouw loopbaan in het onderwijs te starten

Daar ben je dan, net de pabo in je zak. Gefeliciteerd! Een baan in het onderwijs wacht; je wordt met open armen ontvangen. Voordat je aan de bak gaat, sta eens even stil. Hoe geef jij jouw loopbaan het beste vorm? Overigens niet alleen voor starters; ook als je al jaren in het onderwijs zit is het belangrijk dat je jouw loopbaan evalueert. Ga je nog de juiste richting op? Doe je wat jou blij maakt? Deze tips helpen je antwoord geven op deze vragen.

 

Vind jouw passie

Om te vinden wat bij jou past, moet je niet alleen weten waar je goed in bent, maar ook waar jouw passie ligt. Waar krijg jij energie van? En waarvan niet? Elke dag met een lach voor de klas; dat wil je toch! Heb jij dit voor jezelf een beetje op een rijtje? Schets de ideale dag eens voor jezelf; hoe ziet die eruit? Denk erom: alles kan! Praat er ook eens met collega’s over; open het gesprek.

 

Een school die bij je past

Elke dag als de beste versie van jezelf voor de klas? Dat kan alleen als je plezier hebt in je werk. Een belangrijke factor die dit bepaalt, is de school waar je werkt. Natuurlijk kies je het liefst voor een school bij jou in de buurt. Maar kijk je bij de keuze ook of de school dezelfde visie heeft op onderwijs als jij, en dezelfde normen en waarden deelt die jij in jouw leven nastreeft? Durf kritisch te zijn. School is meer dan een werkplek.

 

Verder ontwikkelen

Ontwikkeling zit in jouw DNA. Als onderwijsprofessional wil je groeien en je verder ontwikkelen in jouw vak. Daarom heb je immers voor het onderwijs gekozen! Wat zou je echt graag nog willen leren? Waarin wil je je verder verbeteren? Houd jezelf up-to-date met trainingen en workshops en omring jezelf met anderen die dit ook graag doen. Zo blijft leren leuk en daag jezelf uit stappen te blijven zetten.

 

DIT IS WIJS: lesgeven zoals jij wilt

Fulltime of parttime, voor dezelfde klas of steeds op een andere school om ervaringen op te doen? Bij DIT IS WIJS geef je les zoals jij dat wilt. Ontstaan uit een passie voor talentontwikkeling, ondersteunen wij onze onderwijsprofessionals het beste uit zichzelf te halen. Want als mensen op de juiste plek zitten, zijn ze op hun best én op hun leukst. Wij kennen onze onderwijsprofessionals, weten wat ze drijft en wat ze willen. Onze scholen vertellen ons wat ze nodig hebben. De beste match? Die maken wij! Ook de organisatiecultuur nemen we hierin mee.

 

Vertel eens, hoe ziet jouw droombaan eruit? Onze recruiters sparren graag met je verder.

Meer informatie?

Redactie DIT IS WIJS

Ik help je graag op weg!
Neem contact op met mij.