Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
11 oktober 2021 | 3 minuten leestijd

4 Tips van leuke boeken uit de Kinderboekenweek

Deze week staat helemaal in het teken van de Kinderboekenweek. Een mooi moment om uitgebreid bij onze favorieten stil te staan. Daarom vind je in deze blog vier kinderboeken.

1. Mees Kees: Een pittig klasje

Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen moeten hem nog een beetje leren hoe dat moet, meester zijn. En dat doen ze graag! Ze leren hem dat je best om kwart over negen je pauzeboterhammen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En dat het heel handig is als ieder kind maar één rijtje sommen van de taak maakt, zodat niet iedereen hetzelfde werk zit te doen…

2. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader en gaat langs alle dieren om er achter te komen wie er op zijn hoofd heeft gepoept. Om te bewijzen dat de poep op het hoofd van de mol niet van hen is laten ze hun eigen poep zien. Uiteindelijk helpen twee strontvliegen de mol om de dader te vinden en neemt hij wraak.

3. Koning van Katoren

Koning van Katoren is in 1971 uitgebracht. Toch is dit kinderboek nog steeds ongekend populair. De 17-jarige Stach droomt er van koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten, als Stach er in slaagt deze te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?

4. Gozert

Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

Wat is jouw favoriete kinderboek? En heb jij al een nieuw boek tijdens de Kinderboekenweek gekocht? 

Meer informatie?

Redactie DIT IS WIJS

Ik help je graag op weg!
Neem contact op met mij.