Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
dit-is-wijs
Omscholen tot leerkracht

Ontdek de route naar een nieuw beroep: omscholen tot leerkracht

Zet een spannende nieuwe stap in je carrière door je om te scholen tot leerkracht. Ontdek bij DIT IS WIJS hoe jij je ervaring en passie kunt gebruiken om de volgende generatie te inspireren.

"*" indicates required fields

Max. file size: 256 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 • Home
 • Omscholen tot leerkracht

Denk je na over de stap naar het onderwijs? DIT IS WIJS begeleidt jou

Bij DIT IS WIJS helpen we je om de overstap te maken. Of je nu een compleet nieuwe uitdaging wilt, of je voelt dat het onderwijs altijd al je roeping was, wij staan voor je klaar. Laat je niet afschrikken door de gedachte aan een carrièreswitch. Met de juiste begeleiding en opleiding kan je de leraar worden die je altijd al wilde zijn.

Laat je talenten zien
Omscholen tot leerkracht betekent dat je de mogelijkheid krijgt om jouw unieke talenten te laten zien en verder te ontwikkelen. Als leerkracht heb je de kans om een impact te maken en echt het verschil te maken in het leven van je leerlingen. Ontdek hoe jouw kennis en ervaringen bij DIT IS WIJS kan bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie.

Wat biedt DIT IS WIJS jou…

 • Een nieuwe uitdaging binnen het onderwijs waar je wel gelukkig van wordt.
 • Een stageplek in het eerste jaar van de opleiding en daarna een betaalde opleidingsplek voor 24 uur.
 • Een persoonlijke DIT IS WIJS coach waar jij op kunt rekenen.
 • Via DIT IS WIJS de beste arbeidsvoorwaarden.
 • Persoonlijke begeleiding die afgestemd is op jouw behoeften.
 • In twee tot drie jaar je pabodiploma.
 • Een baangarantie na het behalen van je pabodiploma!

Jij kan leerkracht worden als…

 • Je in het bezit bent van een mbo-diploma niveau 4. Ervaring in het onderwijs, zorg & welzijn of het bedrijfsleven is een pré.
 • Of in het bezit bent van een hbo of wo-diploma.
 • Je wilt investeren in je toekomst door drie dagen per week ervaring op te doen en één dag per week naar school.
 • Jouw Nederlands perfect is, zowel in woord als geschrift.
 • Je bereid bent om in de Randstad aan de slag te gaan.
 • Je beschikbaar bent vanaf begin september 2023
 • Je een Verklaring Omtrent Gedrag kunt overhandigen zonder bezwaren.

Relevante vacatures

Onderstaand tref je een selectie van onze vacatures in het basisonderwijs. Klik op de vacature en lees meer over de mogelijkheden. Staat jouw droombaan er nog niet bij, klik dan hier voor het volledig overzicht.

Student

Zij-instromer onderwijs PCPO

Parttime
Barendrecht, Zuid-Holland

Ontdek een nieuwe onderwijs carrière bij PCPO Barendrecht! Wij bieden een unieke kans voor omscholing tot basisschoolle...

Student

Zij-instroomtraject

Parttime
Noord-Holland, Noord-Holland

Ben je op zoek naar een zinvolle carrière switch naar het basisonderwijs? Ontdek ons zij-instroomtraject en word basiss...

Student

Zij-instroomtraject

Parttime
Utrecht, Utrecht

Ben je op zoek naar een zinvolle carrière switch naar het basisonderwijs? Ontdek ons zij-instroomtraject en word basiss...

Jouw wensen staan altijd centraal

Een van onze kernwaarden is aandacht: Wij denken met jou mee. Pas als jij blij bent, zijn wij blij. Want met aandacht voor jou, komen we verder. In een persoonlijk gesprek brengen wij jouw wensen in kaart en gaan op zoek naar de ideale match.

Uitgebreide mogelijkheden voor jouw carrière

DIT IS WIJS biedt veel verschillende vacatures aan. Zo hebben wij vacatures in het (speciaal) onderwijs voor leerkrachten in de onderbouw, middenbouw en bovenbouw, (zelfstandig) onderwijsassistenten, vakkrachten, invalkrachten en gymdocenten. Er is altijd een nieuwe uitdaging voor jou beschikbaar.

Inspiratie nodig voor lesstof? Wij maken lesmateriaal voor elke groep

Bij DIT IS WIJS zijn we gespecialiseerd in het maken van lesmateriaal voor onze vakkrachten in Sport en Bewegen, Kunst en Cultuur, Duurzaamheid en Wetenschap & Techniek. Daarnaast leveren wij ondersteuning bij het verbeteren van de rekenvaardigheid van leerlingen.

Persoonlijke coach en gratis cursussen

Bij DIT IS WIJS krijg jij een persoonlijke coach die jou gaat begeleiden in jouw carrière. Samen met de coach ga jij werken aan je pedagogische vaardigheden, leren we jou omgaan met de dagelijkse uitdagingen van het onderwijs en het bereiken van je persoonlijke en professionele doelen.

Gratis gebruik van Smartbreaks

Als onderwijsprofessional bij DIT IS WIJS mag jij gratis gebruik maken van Smartbreaks. Een super leuk platform met energizers, focus en bewegend leren video’s. Ideaal om jouw leerlingen op een leuke manier iets te leren of juist gefocust te krijgen voor een belangrijke toets.

Hoe nu verder? Jouw proces:

± Binnen 24 uur
Solliciteren ± Binnen 24 uur

Leuke vacature gevonden? Laat je gegevens bij ons achter.

± Binnen 1 week
Telefoontje ± Binnen 1 week

We nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op voor een eerste screening en nodigen je uit voor een persoonlijk gesprek.

± Binnen 2 weken
Het gesprek ± Binnen 2 weken

We willen weten wie jij bent en we willen graag jouw wensen in kaart brengen, zodat we de beste match kunnen maken.

± Binnen 1 week
Matchen ± Binnen 1 week

We gaan als jouw werkgever op zoek naar een nieuwe werkplek die perfect bij jou past. We stellen je voor bij onze opdrachtgever om te kijken of er een klik is.

± Binnen 1 week
Contract ± Binnen 1 week

Wat leuk, jij bent helemaal weg van je nieuwe werkplek. We gaan het contract opstellen en regelen alles met jouw nieuwe werkplek.

Aan de slag

We zorgen ervoor dat jouw eerste werkdag tot in de puntjes is voorbereid. Maar daar blijft het niet bij. We blijven je ondersteunen met trainingen en een persoonlijke coach.

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“Dankzij DIT IS WIJS heb ik een baan gevonden als leerkracht onderbouw op een super leuke bassischool in Rotterdam. Ik heb het heel erg naar mijn zin op de school. De sfeer is prettig en het contact met collega’s is erg fijn. De kinderen zijn een drukke boel, maar ze willen graag leren. Ik ben zeer tevreden over mijn contactpersonen bij DIT IS WIJS. Zowel Yannick als Mariette waren erg behulpzaam en boden een luisterend oor voor mijn wensen. Na het kennismakingsgesprek op de school ging het snel en kon ik een week later aan de slag.”

Denise Juf groep 3

Waarom kies je voor
DIT IS WIJS?

“Dankzij DIT IS WIJS heb ik een baan gevonden als gymdocent op een hele leuke en ‘Lekker Fit’-basisschool in Utrecht. Ik ben ook zeer tevreden over mijn contactpersoon van DIT IS WIJS: behulpzaam, aandacht, advies, tips en steun. Ik heb het erg naar mijn zin op de school. De sfeer en de collega’s, maar vooral de kinderen (hartstikke actief, dynamiek, heel gemotiveerd en enthousiast). Ik zal mijn best doen om binnen de school ook een bijdrage te kunnen leveren en daar blijven functioneren zo lang dat het kan.”

Murat Gymdocent
Op de hoogte blijven van onze nieuwste vacatures en het laatste nieuws?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.